HEALTHY ETEN TERWIJL JE REIST, DEZE TIPS HELPEN JE!

Wie veelvuldig op zakenreis is, loopt daardoor een groter risico op obesitas en andere gezondheidsrisico’s zoals een hogere bloeddruk. Meer dan twintig dagen per maand op zakenreis zijn, blijkt ronduit ongezond, zo concludeerden onderzoekers van Columbia University. De reden? Minder slaap, meer alcohol, meer stress en omringd zijn door een ongezond aanbod aan eten. Inderdaad, gezond eten tijdens je reis is soms nog niet zo eenvoudig als het klinkt en ontzettend afhankelijk van het land waar je heen gaat. Toch is gezond eten tijdens het reizen niet onmogelijk. Bijgaand wat handige tips voor business travelers om zo comfortabel en gezond mogelijk te reizen. Want iedereen kan in principe altijd gezond eten, ook als je op reis bent. 

214207-01092017-1504253278-1615250764-businesstravel.jpg

1. Vermijd vliegtuigvoedsel

Vliegtuigmaaltijden en snacks zijn niet alleen heel duur, maar ook ontzettend ongezond. Daarnaast vullen ze niet goed en heb je vrijwel altijd meteen weer honger. Een maaltijd op het vliegveld kopen, voordat je gaat boarden, is dan ook niet de meest gezonde optie; hier wordt veel fastfood verkocht. Als ik moet vliegen neem ik dus altijd mijn eigen eten mee. Van een gezonde snack in de vorm van vers fruit tot een complete maaltijd! Houd er wel rekening mee dat je niet meer dan 100ml vloeistof mee mag nemen en dat mesjes ook niet toegestaan zijn.

2. Neem gezonde tussendoortjes mee voor onderweg en in het vliegtuig

Het vasthouden aan een gezond voedingspatroon is lastig als je voor langere periodes van huis bent. Als je honger hebt, kan het zijn dat je alles in je mond stopt wat voorhanden is. Vaak is dit bewerkte voeding, die weinig verzadigt en op lange termijn niet erg gezond is. Het meenemen van gezonde, eiwitrijke tussendoortjes kan je helpen je hongergevoel in bedwang te houden totdat je weer een volle maaltijd kunt eten (1). Noten zijn een goed voorbeeld van tussendoortjes om mee te nemen. Je kan ook een kiezen voor een Superfood chocoladereep, zoals de OmBar Acai & Blueberry chocoladereep of de Lovechock Goji/Sinaasappel chocoladereep. Trakteer jezelf op een klein verwen momentje en neem een paar stukjes.

3. Begin de dag met een eiwitrijk ontbijt

Als je eerste maaltijd gebalanceerd is en voldoende eiwitten bevat, zal je bloedsuikerspiegel stabieler blijven, waardoor je de rest van de dag minder snel zal overeten (2,3). Bij een onderzoek waren vrouwen die minstens 30 gram eiwitten aten bij het ontbijt verzadigder, waardoor zij minder calorieën tijdens de lunch aten dan vrouwen die een eiwitarm ontbijt aten (4).

Kortom: Het eten van een eiwitrijk ontbijt verzadigt en voorkomt overeten later op de dag.

4. Verse groenten en fruit is een echte must als je gezond wil eten

Als je in een hotel logeert is het heel eenvoudig om bij het ontbijt een extra appel of banaan mee te nemen. Deze kan je dan mooi als tussendoortje eten. Ga je ’s avonds uiteten met zakenrelaties bestel dan groenten als side dish. Zo kom je toch aan je dagelijkse portie groente en fruit.

158960.jpg

5. Houd je normale eetpatroon aan

Wanneer je op zakenreis bent en in hotels verblijft, is er overal voedselverleiding, vooral bij het ontbijt. Dr. Rosalind Miller, een voedingswetenschapper bij de British Nutrition Foundation, adviseert frequente vliegers, wanneer ze op zakenreis zijn, zich te gedragen alsof ze thuis zijn. “Selecteer de gezonde voedingsmiddelen die je normaal thuis ook zou eten, bijvoorbeeld vezelrijke ontbijtgranen en fruit in plaats van een gefrituurd ontbijt,” zegt ze. Blijf uit de buurt van croissants en gebakjes, die geen vezels bevatten en die boordevol suiker zitten. “Als je meer tijd hebt, loop dan een coffeeshop of restaurant binnen en kies uit volkoren wraps gevuld met spinazie en eieren, of avocado op toast.” Let er op dat je geen ander eetpatroon aanneemt. Het is natuurlijk lekker om de dagelijkse sleur even los te laten, maar voor je lichaam is het niet echt fijn als je opeens alles laat varen. Probeer op reguliere tijden te eten en niet teveel te snacken tussendoor! 

6. Drink voldoende water

Vooral als je naar een warm land reist, is het belangrijk dat je voldoende drinkt. Maar door veel water te drinken voorkom je niet alleen uitdroging, maar heb je ook minder last van honger. Houd er rekening mee dat je niet in alle landen kraanwater kan drinken en sla dus voldoende plastic flessen met water in bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Zorg ook altijd dat je ’s avonds een fles water naast je bed hebt staan zodat je in de ochtend direct kunt bijtanken.

7. Vergeet niet te sporten

Hotels hebben afgelopen decennium een ​​lange weg afgelegd als het gaat om het bieden van voldoende trainingsfaciliteiten. De uitdaging voor velen ligt dan ook niet in  het vinden van een plek om te trainen, maar eerder de tijd om te sporten. Hier volgen een paar tips:

  • Als je een persoon bent die in de vroege ochtend traint, probeer je dan vast te houden aan deze routine wanneer je op reis bent, zelfs als dit betekent dat je eerder moet opstaan. 
  • Lopers weten dat er geen betere manier is om een ​​stad te zien dan te voet. Zorg ervoor dat je weet waar je naartoe gaat en overweeg de iPod in je kamer te laten. Hardlopen in steden kan gevaarlijk zijn voor iedereen, laat staan ​​voor nieuwkomers die geen waarschuwingen kunnen horen.
  • Het rennen van de trappen van het hotel kan ook een snelle en gemakkelijke uitkomst bieden.

barcelona-spa-vitality-pool-1.jpeg

  • Bijna ieder hotel beschikt over een zwembad, heb je geen zin om ’s ochtends op de loopband te staan, ga dan een half uur zwemmen. Zwemmen is erg gezond. Aangezien zwemmen een cardio sport is, verbrand je er zeker vet mee. Afhankelijk van de intensiviteit van je training gaat het om ongeveer 500 tot 750 calorieën per uur. Behoorlijk veel dus, voor een sport waar je relatief helemaal niet zo vermoeid van raakt! De reden voor die hoge verbranding is dat je zo veel verschillende spiergroepen aanspreekt wanneer je aan het zwemmen bent.

Love, C

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s