Snack jezelf slank met deze Healthy Summer Snacks!

5a509d8effd09595276430a9834841e5.jpg
Summer is coming! Strand, zee, bos, zwembad, love it! 

Maar wat zijn nu lekkere snacks die je kunt eten zonder dat je het gevoel hebt dat je je de volgende dag niet meer met goed fatsoen in je bikini kunt vertonen? Fruit en rauwkost zijn gezond, maar best een beetje saai. 

Dat het ook anders kan bewijzen deze 14 skinny, gezonde en makkelijk te maken zomer snacks:

1. Vers fruit

Fruit is van nature zoet en een goede keus als je trek hebt in iets zoets. Behalve dat het heerlijk smaakt is fruit een extreem voedzame snack. Het bevat prebiotische vezels, antioxidanten, gunstige plantenstoffen en weinig calorieën. Verder is fruit gelinkt aan een betere gezondheid en een lager risico op hartziekte en obesitas. Neem dus een gemengde fruitsalade mee wanneer je naar het strand gaat!

2. Griekse yoghurt

Griekse yoghurt smaakt heerlijk romig, maar is ook erg gezond. Het bevat meer eiwitten en minder suiker dan gewone yoghurt en is een goede bron van calcium, B vitaminen en gunstige bacteriën. Deze combinatie van voedingsstoffen maakt het een gezond voedingsmiddel voor je botten en spijsvertering. Verder kan het besprenkelen van Griekse yoghurt met fruit zorgen voor extra gezondheidsvoordelen en voedingsstoffen.

3. Een hete drank

Het klinkt misschien gek, maar ook al is het nog zo warm, als je op je calorie inname wilt letten kun je het beste een heet drankje nemen. Het drinken van hete koffie, thee of espresso na een maaltijd kan de verleiding tot een toetje of andere zoetigheid verminderen. Koffie kan zelfs het verzadigingshormoon peptide YY verhogen. Peptide YY kan hongergevoel onderdrukken, wat kan leiden tot een lagere calorie inname en gewichtsverlies.

4. Reep

Hoewel veel (muesli)repen suikerrijke junkfood zijn, is het mogelijk om gezonde varianten te maken met veel voedingsstoffen. Als je een reep neemt, kies dan voor een die minimaal is bewerkt en pure voeding bevat, zoals fruit of haver. Check ook het label om te zien of er geen toegevoegde suikers in zitten, zoals tafelsuiker, kokossuiker of siropen

5. Pure chocola

Als je zin hebt in chocola kun je de gewone melkchocola vervangen door een klein stukje pure chocola. Pure chocola met ten minste 70% cacao is niet alleen lekker, het bevat ook veel antioxidanten. Het nemen van pure chocola kan ook het risico op hartziekte verminderen. Je moet echter wel letten op de hoeveelheid die je eet. Hoewel kleine hoeveelheden zijn gelinkt aan gezondheidsvoordelen, brengt een grote hoeveelheid vooral veel suiker met zich mee, waardoor het wellicht niet hetzelfde beschermende effect biedt. Houd het bij een of twee kleine blokjes om aan je lekkere trek te voldoen.

6. Fruit en notenpasta

Fruit dippen in notenpasta is heerlijk als tussendoortje en populair onder gezondheidsbewuste mensen. Het eten van een beetje notenpasta met fruit kan een perfecte manier zijn om je verlangen naar een zoete en knapperige lekkernij te stillen. Dit tussendoortje bevat alle vitaminen, mineralen en vezels van fruit en de gezonde vetten, eiwitten en gunstige plantenstoffen van noten. Van notenpasta alleen is het makkelijk om er te veel van te eten. Om je tussendoortje zo gezond mogelijk te houden, let dan op je hoeveelheid en kies een notenpasta die alleen noten bevat (en misschien een beetje zout).

7. Hüttenkäse

Hüttenkäse is een mild kaasproduct met weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Behalve dat het slechts 163 calorieën per portie bevat, bestaat het voor ongeveer 70 procent uit eiwitten en bevat het veel calcium, vitamine B12 en riboflavine. Het hoge eiwitgehalte en lage caloriegehalte van hüttenkäse maakt het een prima tussendoortje, vooral als je wilt afvallen. Dit komt doordat hoge innames van eiwitten van zuivel zoals hüttenkäse mensen langer helpt verzadigen, wat je kan helpen minder te eten en af te vallen.

8. Bananenijs

28628407625_9b04c560b5_o.jpgAls je verlangt naar een zoet en romig ijsje kun je proberen dit gezonde alternatief te maken. Bananenijs wordt gemaakt door rijpe bananen te pureren in de keukenmachine en ze daarna ten minste een uur in te vriezen. Deze traktatie is niet alleen romig en vol smaak, het bevat ook minder calorieën en meer vezels dan gewoon roomijs. Als je het specialer wilt maken kun je andere ingrediënten toevoegen zoals melk, fruit en specerijen.

9. Popcorn

Popcorn kan een prima caloriearm tussendoortje zijn als je zin hebt in iets hartigs, vooral als je de neiging hebt snel naar chips te grijpen. De bereidingsmethode, portiegrootte en extra toevoegingen zijn echter belangrijk als je kiest voor een gezonde popcornsnack. Een portie van 30 gram normale popcorn bevat iets meer dan 100 calorieën, maar grote porties met suiker of karamel maken het een caloriebom. Zelfgemaakte popcorn in de hete lucht machine bevat minder calorieën dan popcorn gemaakt in hete olie. Vermijd voorverpakte magnetronvarianten, die veel ongezonde ingrediënten en calorieën bevatten. Je kunt je popcornsnack gezond houden door naturel of licht gezouten popcorn te kiezen uit de hete lucht en door op je portiegrootte te letten.

10. Olijven

Als je iets wilt eten maar je calorie inname wilt beperken kun je olijven eten. Olijven zijn kleine fruitsoorten met pit en komen vaak voor in het Mediterrane dieet in de vorm van olijfolie. Ze bevatten weinig calorieën en veel verschillende gunstige plantenstoffen. Oliezuur, het voornaamste vetsoort in olijven, is gelinkt aan sommige gezondheidsvoordelen, waaronder minder ontstekingen en een betere hartgezondheid.

14. Studentenhaver

Studentenhaver is een gezonde mix van gedroogd fruit en noten. Elk recept kan variëren, maar de combinatie van noten en fruit kan een goede keuze zijn als je trek hebt in iets zoets en zouts. Studentenhaver kan je helpen noten toe te voegen in je dieet. Noten bevatten een breed scala aan gunstige plantenstoffen en zijn gelinkt aan een aantal gezondheidsvoordelen, waaronder een stabielere bloedsuikerspiegel bij mensen met type 2 diabetes. Bovendien kunnen ze het risico op hartziekte verlagen door de hoeveelheid schadelijke kleine LDL-cholesteroldeeltjes te verminderen. Let wel op je portiegrootte. Een portie studentenhaver bevat bijna 700 calorieën, dus houd het bij een handjevol om een teveel te voorkomen.

12. Koude dranken

Als je zin hebt in zoete frisdrank kan het zijn dat je gewoon dorst hebt. Probeer een gezonder alternatief om je dorst te stillen als je iets anders wilt dan gewoon water. Je kunt ijsthee of koolzuurhoudend water nemen. Om het extra speciaal te maken kun je er veel ijs en een schijfje citroen in doen.

13. Bessen

Als je zin hebt in iets zoets zijn bessen een optie die ook gezonde voedingsstoffen toevoegen. Ze zijn makkelijk te bereiden en erg voedzaam. Ze zijn zoet, caloriearm, vezelrijk en een goede bron van vitaminen en mineralen. Het hoge antioxidantgehalte zorgt voor een ontstekingsremmende werking, wat je kan beschermen tegen ziektes als hartziekte en kanker.

14. Hummus met groenten

start-with-cutting-sweet-potato-and-pota-thumb.jpgAls je trek hebt en zin hebt in iets hartigs kun je groenten in hummus dippen. Hummus is gemaakt van kikkererwten, knoflook en olijfolie, allemaal hoofdproducten van het Mediterrane dieet dat gelinkt is aan een betere hartgezondheid. Door dit met groenten te eten verhoog je je groente inname en daarmee de inname van belangrijke voedingsstoffen.

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s