Yes! Seks helpt tegen verkoudheid!

istock_39967492_medium.jpg

Seks is niet alleen gezond omdat je lichamelijk actief bent en dus fit en slank blijft. Er zijn veel meer voordelen voor je gezondheid die je misschien nog niet wist. 

1. Je versterkt de spieren van je bekkenbodem

Met seks versterk je als vrouw de spieren van je bekkenbodem. Dit is erg gezond omdat je hiermee je blaas onder controle houdt en meer kunt genieten van seks. 

2. Een orgasme verlost je tijdelijk van een verstopte neus

Stomen is een manier om je neusholte en luchtwegen vrij te maken en een verstopte neus tegen te gaan, maar wat dacht je van een orgasme? Een orgasme zorgt er namelijk ook voor dat je neusholte en luchtwegen tijdelijk open gaan staan waardoor je verstopte neus voor even verleden tijd is.

3. Seks verhoogt je immuunsysteem

1507304.png

Vergeet probiotica zoals Yakult, maar heb vaker seks. In tegenstelling tot speciale drankjes is bewezen dat minimaal één tot twee keer seks per week zorgt voor een verhoogt immuunsysteem. Dit komt omdat je door seks tot 30 procent van de stof immunoglubuline A aanmaakt, wat er weer voor zorgt dat je veel minder vatbaar bent voor verkoudheid en griep.

4. Seks zorgt er voor dat je beter slaapt

Tijdens sex maak je het hormoon oxytocin aan. Dit hormoon zorgt er voor dat je dieper slaapt. Slaap is een belangrijk onderdeel van een goede algemene gezondheid. Als je dus slecht slaapt, dan is het goed idee om vaker seks te hebben!

5. Seks voorkomt beroertes en hart- en vaatziekten

Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen die minimaal drie keer per week seks hebben, 50% minder kans hebben op een beroerte en hart- en vaatziekten. Seks verlaagt je bloeddruk en het voorkomt aderverkalking; beide zijn belangrijke oorzaken van hartfalen en beroertes. 

6. Seks zorgt er voor dat vrouwen langer leven

Vrouwen die genieten van seks leven gemiddeld twee tot acht jaar langer. Dit komt onder andere omdat je minder snel depressief wordt als je geniet van seks, maar ook en verlaging van je bloeddruk levert een belangrijke bijdrage. Overigens zijn er ook aanwijzingen dat mannen langer leven door regelmatig seks te hebben, dus je hoeft als man niet te treuren dat je een voordeel mist.

7. Minder stress door seks

relax_stress

Net als sporten zorgt ook seks voor minder spanning en stress. Dit komt voornamelijk door een verlaging van je bloeddruk en omdat je endorfine aanmaakt tijdens seks, een stofje in je hersenen die zorgt voor een plezierig gevoel. Ook zorgt seks er voor dat je tijdelijk aan iets anders denkt dan de problemen in je leven.

                                                      Love, Claire

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s