5 Healthy Ontbijt Tips

In tegenstrijd met wat je misschien hebt gehoord, ontbijten is niet noodzakelijk voor iedereen. Het overslaan van je ontbijt is zelfs beter dan het eten van veel ongezonde  voeding voor je ontbijt.

Echter, het eten van de juiste voeding kan je weer veel energie geven en voorkomen dat je te veel eet de rest van de dag.

Vandaag geef ik je de 5 beste voedingsmiddelen dat je kunt eten in de ochtend.

1. Eieren

Eieren zijn onmiskenbaar gezond en lekker. Studies hebben aangetoond dat het eten van eieren tijdens het ontbijt het gevoel van volheid versterkt, de calorie-inname bij de volgende maaltijd vermindert en een stabiele bloedsuiker en insuline helpt te handhaven.

Studies toonden aan dat wanneer mannen eieren als ontbijt aten zich meer voldaan voelde na de maaltijd en minder calorieën gedurende de rest van de dag nuttigden.

Bovendien, bevatten eierdooiers luteïne en zeaxanthine. Deze antioxidanten voorkomen oogaandoeningen zoals cataract en maculadegeneratie.

Eieren zijn ook een van de beste bronnen van choline, een voedingsmiddel dat heel belangrijk is voor de hersenen en de gezondheid van je lever.

Drie grote eieren leveren ongeveer 20 gram hoogwaardige eiwitten, wat weer resulteert in een vol gevoel.

2. Griekse yoghurt

513880257_XS.jpg

Griekse yoghurt is romig, lekker en voedzaam. Griekse yoghurt bevat een hoge dosis eiwitten. Het wordt gemaakt door het persen van wei en andere vloeistof uit de wrongel, een romiger yoghurt die vooral geconcentreerd is in eiwit.

Van eiwit is aangetoond dat het de gevoelens van honger vermindert en een hoger thermische effect heeft dan vet of koolhydraten.

De uitdrukking “thermische effect” verwijst naar de toename van de stofwisseling die optreedt na het eten.

Yoghurt en andere zuivelproducten kunnen ook helpen bij gewichtsbeheersing, omdat deze niveaus de hormonen verhogen die het verzadigdheids niveau bevorderen, waaronder PYY en GLP-1.

Volvette yoghurt bevat ook geconjugeerd linolzuur (CLA), die vetverlies kunnen verhogen en de kans op borstkanker verlagen.

Bepaalde soorten Griekse yoghurt zijn goede bronnen van probiotica , zoals Bifidobacterium , die helpen je darmen gezond te houden. Om ervoor te zorgen dat jouw yoghurt probiotica bevat , zoek op het etiket naar de zin “bevat levende en actieve culturen”.

3. Koffie

Koffie is een geweldige drank om je dag mee te beginnen. Het is rijk aan caffeine , waarvan is aangetoond dat het de stemming, alertheid en mentale prestaties verbetertZelfs kleine hoeveelheden cafeïne kunnen deze effecten al bereiken.

Een analyse van 41 studies vonden de meest effectieve dosis namelijk 38-400 mg per dag, om de voordelen van cafeïne te maximaliseren en bijwerkingen te verminderen.

Dit komt neer op ongeveer 0,3-4 koppen koffie per dag, afhankelijk van hoe sterk het is.

Cafeïne heeft ook aangetoond dat het de stofwisseling en vetverbranding verhoogd. Onderzoek wees uit dat 100 mg cafeïne per dag mensen hielp een extra 79-150 calorieën te verbranden gedurende een periode van 24 uur.

Koffie is ook rijk aan antioxidanten, die de ontsteking vermindert, beschermen de epitheelcellen van de bloedvaten en verminderd risico op diabetes en leverziekteDe gezondste manier om koffie te consumeren is zwart.

KORTOM: HET HEBBEN VAN EEN KOPJE KOFFIE IS EEN GEWELDIGE MANIER OM JE DAG TE BEGINNEN. DE CAFEÏNE KAN DE STEMMING, MENTALE PRESTATIES EN DE STOFWISSELING VERBETEREN.

4. Havermout

Havermout is de beste keuze als ontbijt voor graan liefhebbers.

Het is gemaakt van gemalen haver, dit is een unieke vezel die beta-glucan bevat. Deze vezel heeft vele indrukwekkende gezondheidsvoordelen, waaronder het verlagen van cholesterol.

Bovendien, bevordert bèta-glucan het gevoel van verzadigheid. 

Haver is ook rijk aan antioxidanten, die hun vetzuren beschermen tegen bederven. Deze antioxidanten kunnen ook helpen bij de bescherming van de gezondheid van het hart en het verlagen van de bloeddruk.

Hoewel haver geen gluten bevatten, worden ze wel vaak verwerkt in dezelfde faciliteiten als gluten bevattende granen. Onderzoekers hebben ontdekt dat de meeste haver inderdaad verontreinigd is met andere granen, met name gerst.

Daarom moeten mensen met coeliakie of een gluten allergie glutenvrije haver consumeren 

Een kopje gekookte havermout bevat ongeveer 6 gram eiwit, die zal niet de voordelen van een proteïne ontbijt bieden.

Om het eiwitgehalte van een havermout ontbijt te stimuleren, kun je het bereiden  met melk in plaats van water.

oats-in-wooden-spoon.jpg

5. Eiwit Shake

Nog een goede manier om je dag te beginnen is met een eiwit shake of smoothie.

Je hebt verschillende soorten eiwit poeders zoals wei , ei, soja en erwten eiwit.

Echter, wei-eiwit wordt het snelste opgenomen door het lichaam. Het is ook het meest bestudeerd, en biedt verschillende voordelen voor de gezondheid. Bovendien lijkt het de eetlust te verminderen meer dan andere vormen van eiwit.

bigstock-Protein-Powder-Scoop-7878200.jpg

Een studie vergeleek vier eiwitrijke maaltijden. Het wei eiwit verminderde de eetlust het meest en leidde tot de laagste calorie-inname bij de volgende maaltijd.

Daarnaast kunnen weiproteïne tot lagere bloedsuikerspiegels leiden wanneer het wordt gebruikt als onderdeel van een koolhydraat bevattende maaltijd. Het behoud ook je spiermassa tijdens gewichtsverlies en veroudering.

KORTOM: EEN PROTEÏNE SHAKE OF SMOOTHIE IS EEN GROTE HIGH-EIWIT ONTBIJT KEUZE DIE VOLHEID STIMULEERT EN HELPT BIJ HET STABILISEREN VAN DE BLOEDSUIKERSPIEGEL.

Love, Claire

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s