Have A Healthy Easter

Je wilt natuurlijk niet ongezellig zijn en het liefst lekker mee eten met de rest van de familie. Maar.. onthoud: Je bent niet minder gezellig als je bepaalde voedingsmiddelen niet eet. En ook gezond eten is niet minder lekker.

Clairesdietfiles helpt je gezond het paasweekend door te komen. Als je deze tips toepast zal je ook tijdens Pasen gewoon afvallen.

Happy-Easter-Desktop-Wallpaper-HD-31.jpg

1. Focus je op koolhydraatarm eten

Het is verleidelijk om je te storten op al het brood dat voorbij komt tijdens het paasontbijt en de lunch. Al dat brood bevat veel koolhydraten.

Door alleen al het brood tijdens het ontbijt en de lunch te skippen (en voor gezondere alternatieven zoals een omelet te kiezen) ben je al een heel eind op weg om gezond de paasdagen door te komen.

Als je aan Pasen denkt, denk je waarschijnlijk ook meteen aan ei. Ei is uitstekend om te eten als je wilt afvallen. Maak daarom verschillende lekkere gerechten met ei tijdens het ontbijt en de lunch of de brunch.

Zorg voor stevige maaltijden, zo ben je lang verzadigd en kun je zoete verleidingen beter weerstaan.

2. Wijk niet af van je structuur

Veel mensen slapen wat langer tijdens de paasdagen.

Dat is prima, maar laat dit niet je hele eetpatroon verstoren. Begin als je opstaat met je normale rituelen. Drink een glas water, eet het ontbijt en ga daarna verder in het ritme dat je gewoonlijk ook hebt.

Zorg dat je de regelmaat van de maaltijden vasthoudt. Anders dreigt het gevaar dat je de hele dag ongemerkt snackt omdat je eigenlijk trek hebt in een goede maaltijd.

Als je gezonde eetmomenten inplant dan heb je veel minder behoefte aan tussendoortjes. 

3. Zorg voor gezonde tussendoortjes

nederlanders-eten-gemiddeld-47-chocolade-eieren-rond-pasen.jpg

Chocolade paashazen, paaseieren en allerlei andere lekkernijen zijn waarschijnlijk de hele dag wel ergens in je buurt. Als je trek hebt is het lastig om dit lekkers te weerstaan.

Door deze (vaak zoete) tussendoortjes ontstaan er pieken in je bloedsuikerspiegel die ervoor zorgen dat je moe en prikkelbaar bent en lichaamsvet opslaat in plaats van verbrandt. Zorg daarom voor gezonde tussendoortjes die je bloedsuikerspiegel niet laten pieken.

Er zijn genoeg van dat soort gezonde tussendoortjes. Denk bijvoorbeeld aan: pure chocolade eitjes, een gekookt eitje, fruit.

4. Drink geen alcohol

Alcohol legt je vetverbranding stil. Daardoor sla jij je eten direct op als lichaamsvet en wordt er niets verbrand. Drink daarom zo min mogelijk alcohol als je wilt afvallen.

Heb je moeite om alcoholvrij de paasdagen door te komen? Maak het dan makkelijker voor jezelf door grote karaffen met water te vullen met schijfjes citroen, sinaasappel, munt en komkommer. Dat ziet er gezellig uit en smaakt ook nog eens heerlijk fris.

5. Beweeg

Blijf niet de hele dag binnen zitten. Ga naar buiten! Zo vang je twee vliegen in één klap. Enerzijds beweeg je zo meer en anderzijds kun je zo makkelijk de snacks die thuis op de koffietafel staan weerstaan.

6. Drink water

1421965621317.jpg

Ook water drinken helpt twee vliegen in één klap te vangen. Water drinken tussen de maaltijden door zorgt voor een voller gevoel. Zo zal je minder snel overeten. En water drinken helpt je lichaam beter functioneren om zo makkelijk je vetverbranding te laten werken. Drink buiten de maaltijden om ongeveer elk uur een glaasje water.

Geniet van je Paasweekend, maar laat het geen trigger zijn om het hele weekend ongezond te eten. Pak daarna het gezonde ritme direct weer op.

 

Love, Claire

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s