20 Redenen om ‘s Ochtends Citroenwater te Drinken

Wanneer je citroen aan je water toevoegt, lest dat niet alleen je dorst beter; het geeft ons lichaam ook vitaminen, mineralen en sporenelementen die we hard nodig hebben. Je kunt citroenwater zien als de beste natuurlijke detox drank. Heet water met citroen helpt om interne gifstoffen te verwijderen, het functioneren van de nieren en het verteringsstelsel te reguleren en ze te dwingen om zo vloeiend mogelijk te werken.

citroen-water.jpg

Vandaag geef ik je 20 Redenen om ‘s Ochtends Citroenwater te Drinken:

1. Water met citroen geeft het lichaam elektrolyten, die je lichaam hydrateren. Citroen bevat namelijk allerlei elektrolyten, zoals kalium, calcium en magnesium.

2. Citroenwater is goed voor de gewrichten, waardoor kramp en spierpijn worden verminderd.

3. Warm water met citroen stimuleert de vertering, aangezien het citroenzuur bevat. Dat werkt samen met andere enzymen en zuren, waardoor de afscheiding van maagsappen verbetert.

4. De lever haalt meer enzymen uit citroenwater dan uit enig ander voedsel.

5. Water met citroensap reinigt de lever. Citroensap stimuleert dit orgaan namelijk om gifstoffen uit te scheiden.

6. Water met citroen werkt ontstekingsremmend in de luchtwegen, en helpt tegen een zere keel en ontstoken amandelen. Dit is dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen van citroen.

7. Warm water met citroen helpt de stoelgang te reguleren.

8. Water met citroen is onmisbaar voor een goede vertering. Omdat citroen een krachtige antioxidant is, beschermt het het lichaam tegen vrije radicalen en versterkt het het immuunsysteem.

9. Water met citroenzuur stimuleert het functioneren van het zenuwstelsel (omdat citroen veel kalium bevat). Depressie en angstigheid zijn vaak het gevolg van lage kaliumniveaus in het bloed. Het zenuwstelsel heeft genoeg kalium nodig om duurzame signalen richting het hart te geven.

10. Water met citroen reinigt het bloed, de bloedvaten en slagaders.

11. Water met citroen helpt de bloeddruk omlaag te krijgen. Dagelijkse consumptie van citroen kan een te hoge bloeddruk met 10% verlagen.

12. Water met citroen creëert een alkaliserend effect. Zelfs wanneer je het direct voor een maaltijd drinkt, kan het je lichaam helpen om een hogere zuurgraad te behouden. Hoe hoger de pH, hoe beter je lichaam ziektes kan afweren.

13. Water met citroen is goed voor de huid. De vitamine C in citroen verbetert de huid door ons lichaam te verjongen. Regelmatig water met citroen drinken verbetert dus de conditie van je huid.

14. Water met citroen helpt urinezuur te verdunnen, waarvan de opbouw kan leiden tot gewrichtspijn en jicht.

15. Water met citroen is goed voor zwangere vrouwen. Omdat citroen vol zit met vitamine C, steunt het het lichaam bij het omgaan met virussen als verkoudheden. Daarnaast helpt vitamine C bij het vormen van het botweefsel van de ongeboren baby. Ook helpt de hoge concentratie kalium in citroenwater om de breincellen en zenuwen van de baby op te bouwen.

16. Water met citroen helpt tegen brandend maagzuur. Meng hiervoor een theelepel citroensap met een half glas water.

17. Water met citroen helpt bij het verdwijnen van galstenen, nierstenen, alkvleesklierstenen en kalkaanslag.

18. Water met citroen helpt om gewicht te verliezen. Citroenen bevatten pectinevezels, die hongeraanvallen onderdrukken. Onderzoek heeft bewezen dat mensen met een beter alkalinedieet sneller gewicht verliezen.

19. Water met citroen helpt bij kiespijn en gingivitis.

20. Water met citroen werkt tegen kanker. Dit is dankzij de hoge alkalinewaarde. Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat kanker minder groeit in een alkaline-omgeving.

Waarom-warm-water-met-citroensap-een-slecht-idee-is_img900

Gebruik altijd kokend water. Neem ongeveer 120 ml warm water zonder suiker en pers er tenminste een halve citroen of limoen in uit. 

Oh, je moet het water met citroen wel op een lege maag drinken, dus een half uur voor je ontbijt!

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s