HEALTH TRENDS 2016

2016 is in zicht, maar wat kunnen wij nu verwachten op het gebied van Voeding & Gezondheid?

Vandaag bespreek ik 9 trends waar wij het allemaal over gaan hebben komend jaar.

1. Ontbijt, lunch en diner uit een kom

smoothie-bowl

Het begon allemaal met smoothie bowls. Maar in 2016 zullen we zien dat de lunch en het diner ook in een kom geserveerd wordt. De kommen zullen niet weg te denken zijn op de menu kaart in gezonde restaurants. Denk bijvoorbeeld aan veggie bowls, sushi bowls, je kunt het zo gek niet bedenken!

2. Super Trend Alert: Athleisure

Tegenwoordig prefereren wij vrouwen onze sport outfit boven het dragen van een jeans. Workout kleren overtreffen de denim, In 2016, verwachten we dat Athleisure (een combinatie van “sportief” en “vrije tijd”) een ​​super trend wordt.

Onze culturele obsessie van het dragen van stijlvolle leggings en tops naar bijvoorbeeld onze lunch afspraak of casual vrijdag werd onlangs erkend door Merriam Webster, die de term “Athleisure” in het woordenboek opnam. Overal om ons heen proberen ontwerpers je in sportkleding te hijsen.  Zoals je misschien wel weet ontwerpt Stella McCartney de ene na de andere fashionable sportcollectie voor Adidas. We zijn allemaal op zoek naar chic, casual en comfortabele kleding, ik denk dat deze trend zich zal voortzetten.

3. Zeewier is de nieuwe bloemkool

images-1.jpegOpeens heeft iedereen het over de niet-zo-sexy onderwater plant, zeewier, met name om zijn hoge voedingswaarde, huidverzorgende voordelen, en ongelooflijke mogelijkheden voor het bestrijden van klimaatverandering (zoals onlangs beschreven in The New Yorker,  “een wonder food”). Zeewier behoort tot de meest voedzame plant op de planeet, ze zijn een zeer rijke bron van mineralen. Onder de Michelin-sterren koks is het berucht en fabrikanten gebruiken zeewier als een gezonde optie voor het vervangen van het zout toegevoegd aan bewerkte voedingsmiddelen. Daarnaast draagt zeewier bij aan gezond uitziende huid, haar en nagels.

4. Mineralen worden populair en met name Magnesium

Vitaminen spelen een belangrijke rol. Maar dit jaar gaan de mineralen een nog grotere rol spelen onder de echte gezondheidsfreaks. De kwalen van het moderne leven die invloed hebben op ons lichaam denk bijvoorbeeld aan stress, slapeloosheid, en een afhankelijkheid van een dubbele espresso in de middag– Is niet iets om alleen over te zeuren, ze breken namelijk ook onze mineralen af en in het bijzonder magnesium. De wetenschap zegt dat 80 procent van ons een tekort aan het mineraal magnesium heeft. Waarom is dat een probleem? Magnesium is gekoppeld aan het verbeteren van spieren en botsterkte en controleert honderden chemische reacties in het lichaam, helpt bij het reguleren van de bloeddruk en houdt het immuunsysteem sterk.

We zullen zien dat steeds meer mensen het belang van mineralen in gaan zien, hetzij door het nemen van supplementen of gebruik van magnesium olie en sprays.

5. Beauty Products die je drinkt

Beauty-and-that-beast-of-a-beverage-market-Bella-Berry-targets-UK-launch_strict_xxl.jpg

De grote trend op het gebied van huidverzorging is dit jaar niet wat je uitgeeft, maar wat je nipt. Tientallen bedrijven-ontwikkelen dranken geladen met voedingsstoffen die helpen bij het bevorderen van een gezonde gloed van binnen, of vechten tegen acne, of helpen bij het voorkomen van tekenen van veroudering, en nog veel meer. Veel van deze elixers bevatten superfood ingrediënten en antioxidanten, zoals kurkuma, probiotica, zink en adaptogenen zoals Rhodiola Rosea. Ze komen in poedervorm  die je alleen nog maar door een glas water hoeft te roeren.

Waarom wordt dit een trend in 2016? Consumenten richten zich steeds meer op de verbinding tussen huidverzorging en voeding. Grote retailers zoals Sephora spelen hierop in!

6. Matcha

Matcha (een Japanse groene thee die in poedervorm wordt opgelost in heet water of melk) wordt een nieuwe trend in vrijwel elke coffeeshop (yup, zelfs Starbucks).

En je kunt het niet alleen gebruiken in drankjes. Trendy hotspots voegen matcha toe aan desserts en gerechten. Ook ben ik niet verbaasd wanneer we deze antioxidant-rijke groene thee terug beginnen te zien in beauty producten of matcha machines naast je Nespresso apparaat 🙂

7. Maak kennis met Adaptogenen, de nieuwe stressvechters!

Je hebt gehoord van superfoods. Nou, maar heb je weleens gehoord van superherbs? Sommige planten beschikken namelijk over superkrachten die het lichaam kunnen helpen om te gaan met stress. Deze planten worden adaptogenen genoemd. Adaptogenen zijn een bepaalde categorie geneesplanten die fysiologische processen in het menselijk lichaam in harmonie brengen. Iedere constitutie in de vorm van een lichaam kent een bepaalde homeostase, een harmonie in het geheel aan processen dat zich binnen dat lichaam afspeelt. Adaptogenen bevorderen de homeostase in het menselijk lichaam. Gevoelens van welbevinden worden bevorderd door adaptogenen. Stress is een belangrijke verstoorder van harmonie in het lichaam en gaan adaptogenen stress tegen.

8. Notenmelk

Notenmelk

Notenmelk zal in 2016 net zoveel aandacht krijgen als koud geperste sappen 3 jaar geleden. Steeds meer mensen kiezen noten of granenmelk boven koemelk.  Dit dankzij de ophef rondom zuivel intoleranties en de negatieve recensies van soja. Mensen willen tegenwoordig melk die natuurlijk is. Wanneer wij in de supermarkt lopen kijken wij veel meer naar de ingrediënten. Als er melk alternatieven zijn die gezonder zijn, gekoeld worden bewaard en vrij zijn van bepaalde ingrediënten kiezen we die!

Restaurants zullen ook mee gaan met deze trend. Of denk aan een notenmelk bar met inventieve smaak combinaties zoals: verse melk gemaakt van cashewnoten, walnoten, macadamia noten, paranoten of zelfs pistache.

9. Je fitter en gezonder voelen is belangrijker dan het verliezen van kilo’s

Dieetmerken gaan in 2016 meer de focus leggen op het mentale aspect, dit houdt in je beter, fitter en gezonder voelen. De afgelopen jaren werd het gewichtsverlies teveel benadrukt, nu worden alle componenten voor het belang van een goed gevoel benadrukt. Weight Watchers is hier al mee begonnen, zij hebben een programma geïntroduceerd “Beyond The Scale” is een afvalprogramma wat zich in plaats van ik moet nog 5 kilo afvallen richt op ik wil gezonder zijn, ik wil mij beter voelen, en ik wil er beter uitzien. Daarnaast proberen zij hun maaltijden meer te richten op pure ingrediënten en minder op het tellen van calorieën.

Have A Healthy 2016

Love, C

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s