Seks is gezond!

We doen allemaal ons best om gezond te eten, gaan naar de sportschool en leven een actieve levensstijl, maar er is een belangrijk ingrediënt dat wordt vaak over het hoofd wordt gezien: SEKS.

Seks is iets waar de meeste mensen niet over willen praten. Veel mensen dragen een heleboel seksuele schaamte bij zich, zonder zich daarvan bewust te zijn. Maar wil je echt gezond en evenwichtig leven, focus je dan eens wat meer op seks!

Als je gezond wilt blijven, is gevarieerd eten belangrijk, net als voldoende bewegen. Maar wist je dat je ook op een nog leukere manier aan je gezondheid kunt werken?

Vandaag geef ik je 10 gezondheidsvoordelen van Seks!

SEX1. Seks verbetert de circulatie van de organen in de bekken holte, levert voedingsstoffen, belangrijk voor het behoud van gezonde weefsels en het reguleren van de menstruele cyclus. Vrouwen die een keer per week geslachtsgemeenschap hebben hebben meer kans op een normale menstruatie cyclus dan vrouwen die celibatair of infrequent seks hebben.

2) Seks verhoogt de vruchtbaarheid en een gevoel van welzijn door de positieve invloed op de hypothalamus (zorgt voor de emotie, gevoel) en de hypofyse, die de eisprong (of ovulatie) reguleert.

Vruchtbaarheid

3) Seks helpt je lichaam bij het natuurlijke ontgiftingsproces. Het verbetert de spijsvertering en je stemming. Daarnaast helpt het kanker te voorkomen.

4) Seks bevordert gezonde oestrogeen niveaus en beschermt tegen osteoporose en hart-en vaatziekten.

5) Seks ontspant en verlaagt de bloeddruk. Dat blijkt uit een Schotse studie waarin 24 vrouwen en 22 mannen stressvolle dingen moesten doen, zoals spreken in het openbaar of hardop rekensommen maken. Proefpersonen die recent een vrijpartij achter de rug hadden, bleken beter met stress om te kunnen gaan. Uit een ander onderzoek is gebleken dat stellen die samenwonen en vaak seks hebben een lagere diastolische bloeddruk.

6) Mensen die seksueel actief zijn, worden aantrekkelijker gevonden. Tijdens seks produceer je zweet en het vrouwelijke hormoon oestrogeen, wat de poriën reinigt. Zo krijg je glanzend haar en een mooiere huid. Ook zorgt vrijen voor de aanmaak van het geurhormoon feromoon, een stofje dat de aantrekkingskracht op anderen vergroot.

7) Van seks word je jonger. Studies tonen aan dat drie keer per week de liefde bedrijven (in een stress-vrije relatie) je er tien jaar jonger laat uitzien.

Sex ochtend

8) Seks helpt bij het bestrijden van verkoudheid en griep! Uit onderzoek blijkt dat ochtendsex wonderen doet voor je immuunsysteem.

9) Seks is een pijnstiller. Naast oxytocine produceert je lichaam ook endorfine, een stof die pijn onderdrukt en je een fijn gevoel geeft. Hoofdpijn hoeft dus geen excuus te zijn: het kan juist overgaan door seks.

10) Moeite met in slaap vallen? Seks helpt. De vrijgekomen oxytocine heeft een rustgevende werking en zorgt ervoor dat je makkelijker wegdoezelt. Goed slapen heeft weer allerlei andere gezondheidsvoordelen. Zo blijf je beter op gewicht als je genoeg slaapt.

Love, C

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s