6 Bewezen Manieren om buikvet te verliezen

Buikvet is niet perse gelijk ongezond. Er zijn eigenlijk heel veel mensen die kampen met overgewicht en ondertussen in uitstekende gezondheid verkeren. Omgekeerd kunnen mensen met een normaal gewicht problemen met hun metabolisme ondervinden. Als je veel overtollig vet rond je taille hebt, ook al weeg je niet veel, dan moet je toch een aantal stappen nemen om dit te verminderen.

Vandaag geef ik je 6 manieren om overtollig buikvet te verliezen.

buik

1. Eet geen suiker en vermijd suiker gezoete dranken.

Toegevoegde suiker is zeer ongezond en het heeft een schadelijk effect op je metabole gezondheid. Suiker is half glucose en half fructose. Fructose kan alleen gemetaboliseerd worden door de lever in een grote hoeveelheden.

Als je veel geraffineerd suiker eet wordt de lever overspoeld met fructose en wordt gedwongen om alles te gaan omzetten in lichaamsvet.

Talrijke studies hebben aangetoond dat overtollige suiker, vooral door de grote hoeveelheden fructose, kan leiden tot verhoogde accumulatie van vet in de buik.

Velen zijn het eens dat suiker wel een van de meest schadelijke effecten heeft op ons lichaam, het verhoogt je buikvet en je krijgt een vette lever. Teveel suiker kan ook leiden tot insulineresistentie en stofwisselingsproblemen.

Vloeibare suiker is nog erger in dit opzicht. Vloeibare calorieën geven geen registratie door aan de hersenen zoals bij vaste calorieën, als je gezoete dranken drinkt zal je uiteindelijk meer totale calorieën binnen krijgen. Studies tonen aan dat met suiker gezoete dranken worden gekoppeld aan een 60% verhoogd risico op obesitas bij kinderen. Beperk de hoeveelheid suiker in je dieet als afvallen bij je buik je doel is, en overweeg om het volledig af te schaffen. Dit wil zeggen, geen suiker gezoete dranken, vruchtensappen, verscheidene sportdranken, evenals koffie en thee met suiker.

Het eten van fruit kan geen kwaad omdat de fructose in een normale dosis aanwezig is samen met vezels die ervoor zorgen dat je geen insulinepieken krijgt.

De hoeveelheid fructose die je krijgt van fruit is verwaarloosbaar in vergelijking met wat je krijgt van een dieet hoog in geraffineerde suiker. 

2. Eet Meer eiwitten als je wilt afvallen rondom de buik

Eiwitten is het belangrijkste macronutriënt als het gaat om afvallen buik en gewicht verliezen. Eiwitten verminderen je eetlust en versnellen je metabolisme. Door het minder eten en de snellere stofwisseling zal je door mee eiwitten eten een voordeel van maar liefst 450 calorieën winnen per dag. Wil je snel afvallen bij je buik eet dan meer eiwitten.

Some exemples of animal protein, eggs, cheese, fish, and

Als gewicht verliezen of buikvet verbranden je doel is dan is het toevoegen van extra eiwitten in je dieet misschien wel de meest effectieve verandering die je kan invoeren.

Eiwitten zullen je niet alleen helpen gewicht te verliezen maar het zal je helpen voorkomen om opnieuw in gewicht aan te komen.

Er zijn ook aanwijzingen dat eiwit bijzonder effectief is als afvallen bij je buik je doelstelling is.

Een studie toonde aan dat de hoeveelheid en de kwaliteit van eiwitten die gebruikt werd omgekeerd gerelateerd was met vet in de buik. Dat wil zeggen mensen die meer en betere eiwitten aten minder buikvet hadden. Geraffineerde koolhydraten en plantaardige oliën zijn gekoppeld aan verhoogde hoeveelheid buikvet, groenten, fruit en eiwitten verlagen de bijdrage aan buikvet.

Veel studies tonen aan dat eiwitten effectief zijn op 25-30% van de calorieën. Eet onbewerkte eieren, schelp en schaaldieren, vlees en gevogelte. Dit zijn allemaal goede bronnen van eiwitten.

3. Verminder je koolhydraatinname

Je koolhydraten beperking is een zeer effectieve manier om vet te verliezen. Wanneer mensen minder koolhydraten eten gaat hun hongergevoel naar beneden en verliezen op die manier al gewicht.

Meer dan 20 gerandomiseerde gecontroleerde studies hebben nu aangetoond dat low-carb diëten, 2 tot 3 keer meer gewichtsverlies hebben dan vetarme diëten.

Low-carb diëten leiden ook tot snelle reducties in water gewicht, mensen krijgen direct resultaat vooral in het gezicht. Een groot verschil op de weegschaal wordt vaak gezien binnen een paar dagen.

Een low-carb dieet heeft ook het voordeel om vet te verminderen rond de buik. Het blijkt dat low-carb diëten zich specifiek richten op het vet in de buik, rond de organen en de lever.

Wat betekent dat een bijzonder groot deel van het verloren vet via een low-carb dieet, de gevaarlijke ziekte en het bevorderen van buikvet drastisch kan verminderen.

Wil je snel gewicht verliezen en afvallen rondom je buik, overweeg dan om 50 gram koolhydraten te minderen per dag. Dit zal je lichaam omzetten in ketose, je krijgt minder eetlust en je lichaam zal vet gebruiken als brandstof.

4. Eet voedsel rijk aan vezels

Vezels zijn onverteerbare planten. Er wordt vaak beweerd dat het eten van vezels een bijdrage kan zijn in het verliezen van gewicht en dit is ook zo. Het is echter wel belangrijk om in gedachte te houden dat niet alle vezels hetzelfde zijn. Het is afhankelijk van de keuze vezels die effect hebben op je gewicht.

groente-fruit

Vezels die water binden en een soort dikke gel vormen blijken de beste keuze te zijn. Deze gel kan het voedsel vertragen in de maag en dunne darm en het vertraagd de vertering en opname van voedingsstoffen. Het eindresultaat is een langdurig gevoel van volheid en verminderde eetlust.

In een 5-jarige studie, werd 10 gram oplosbare vezels per dag gekoppeld aan een vermindering van 3,7% van de hoeveelheid vet in de buikholte, maar had geen effect op de hoeveelheid vet onder de huid. Dit betekent dat oplosbare vezels in het bijzonder effectief kunnen zijn voor het verminderen van schadelijk buikvet.

De beste manier om meer vezels binnen te krijgen is om veel plantaardig voedsel zoals groenten en fruit te eten. Peulvruchten zijn ook een goede bron.

5. Cardio oefeningen zijn zeer effectief voor het verminderen van buikvet

Beweging is belangrijk om verschillende redenen. Het is het beste wat je kunt doen voor een lang en gezond lichaam. De gehele dag op de bak liggen zal jou niet gezonder maken, laat staan extra vet verbranden.

Het gaat hier duidelijk om cardio oefeningen en geen buikspieroefeningen. Je zal door eindeloze crunches geen vet verliezen rond je buik, hier blijkt nog steeds een misvatting over te bestaan. Vet verliezen op een plek is niet mogelijk.

In een studie van 6 weken met een training van alleen buikspieroefeningen had men geen meetbaar effect op de taille of een meetbare vermindering in de buikholte.

Aerobic oefening (zoals wandelen, hardlopen, zwemmen, etc) is wel aangetoond dat het sterk je buikvet kan verminderen.

Cardio leidt ook tot een verminderde inflammatie, bloedsuikerspiegel en alle andere metabole afwijkingen die zijn geassocieerd met centrale obesitas.

6. Let op je voeding en kijk hoeveel je eet

Voeding is de belangrijkste factor voor vetopslag of vetverlies tot wel 70-80%. De meeste mensen hebben nog steeds geen flauw idee wat ze eten. 

UnknownHet is dan ook belangrijk om je dieet te optimaliseren, dat het bijhouden van de voeding dat je eet geen overbodige luxe is. Het betekent niet dat je alles moet afwegen voor de rest van je leven, maar het zo nu en dan doen een paar dagen na elkaar kan je helpen realiseren, waar je eventueel wijzigingen kan aan brengen. Als je je eiwitinname wil verhogen tot 25-30% van de calorieën, zoals hierboven aanbevolen, moet je daadwerkelijk meten en afstellen om dat doel te bereiken.

Love, C

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s