Gember, super gezond voor je gezondheid!

Het is weer herfst, het wordt kouder buiten, het gaat harder waaien, het regent en de griep ligt op de loer.

Belangrijk is daarom om extra aandacht te besteden aan je gezondheid. Dit kun je doen door je weerstand te verhogen met supplementen als vitamine D3 maar naast supplementen zijn er ook veel  kruiden en specerijen die medicinale eigenschappen hebben, en worden om die reden toegevoegd aan drankjes, hapjes en poeders om bepaalde kwalen en aandoeningen te behandelen. Gember is daar een van. Gember is afkomstig van de wortelstok van de gemberplant, welke behoort tot de familie van de Zingiberaceae, waar ook kurkuma, kardemom en laos (galangawortel) toe behoren. Alleen de wortel van de gember wordt gebruikt voor de consumptie, en deze kun je vers en in gedroogde vorm kopen in de meeste supermarkten. Gember is behalve een smaakmaker voor Aziatische gerechten ook een veelgebruikt ingrediënt in koekjes, drankjes en thee. De gezondheidsvoordelen van gember zijn talrijk:

Gember gezond

Gember stimuleert een gezonde spijsvertering

Gember staat erom bekend dat het spijsverteringsproblemen zoals diarree en misselijkheid kan verlichten, Het is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat gember de symptomen van reisziekte kan verminderen. Bij voorkeur kun je er wat honing aan toevoegen. Daarnaast verbetert gember de opname en assimilatie van essentiële voedingsstoffen in het lichaam.

Gember helpt tegen maagproblemen

Gember is een krachtig specerij die kan helpen om je maagproblemen onder controle te krijgen. Gember brengt je maagzuur tot rust en ontspant de spieren van de slokdarm. Heb je last hebben van maagproblemen, probeer dan eens een lauw kopje thee met stukjes verse gemberwortel en een mespuntje kaneel.

Geen trek?

Het eten van gember verbetert de opname en assimilatie van essentiële voedingsstoffen in het lichaam.

Gember verstrekt je immuunsysteem

Volgens de traditionele Chinese geneeswijzen zit gember vol pittige stoffen die ervoor zorgen dat ziekteverwekkers minder de kans krijgen om het lichaam binnen te dringen of in het lichaam te blijven. Daarnaast heeft gember antivirale eigenschappen die ook bijdragen aan de versterking van je immuunsysteem. Probeer om je immuunsysteem te boosten dagelijks een kopje hete gember thee te drinken. 

Gewrichtspijn?

Gember, met zijn anti-inflammatoire eigenschappen kan verlichting brengen.

Gember tegen darmkanker

Darmkanker kan voorkomen worden door driemaal per week gember te eten, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Professor Ann Bode van de universiteit van Minnesota heeft een onderzoek gedaan waarbij muizen werden geïnfecteerd zodat ze kanker kregen. De muizen die 6-gingerol kregen toegediend ontwikkelden helemaal geen kanker. Volgens de professor is dat een aanwijzing dat gember preventief werkt tegen darmkanker en dat het mogelijk zelfs een goed medicijn is tegen darmkanker.

gember

Eierstokkanker

Behalve tegen darmkanker werkt gember ook goed tegen eierstokkanker.  Gingerolen, de actieve fytonutriënten zijn verantwoordelijk voor de antikankerwerking. Kankercellen gingen dood nadat de cellen een extract van gember werden toegediend. Volgens Dr Liu worden de kankercellen resistent tegen chemokuur, wat tot nu toe het meest gebruikt wordt tegen kanker.

Love, C

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s