6 supplementen die je helpen gewicht te verliezen

weightloss

 

Wil je gewicht verliezen zonder jezelf te moeten uithongeren of het drastisch moeten beperken van je voedingskeuze? Voeg de volgende supplementen toe aan je voedingspatroon en je zult zien dat het verliezen van gewicht niet zo lastig hoeft te zijn. 

Hoe? Het komt allemaal neer op het eten van de juiste combinatie van voedingsmiddelen – voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat je lichaam vet gaat verbranden in plaats van vet opslaan. Specifieke vitaminen en voedingsstoffen kunnen cellen door je hele lichaam signalen geven om meer calorieën te verbranden. Zonder deze belangrijke vitaminen en voedingsstoffen, gebeurt het tegenovergestelde namelijk; je lichaam slaat vet op en je metabolisme vertraagt.

Vitamine D

Clairesvitamins- D3Extra vitamine D ondersteunt de activiteit en afgifte van lichaamseigen insuline. Vitamine D stabiliseert de stofwisseling van hun bloedsuiker (hemoglobine), wat weer resulteert in minder honger= gewichtsverlies. Wanneer de niveaus van vitamine D laag zijn, stijgt het niveau van de bijschildklierhormoon. Wanneer het niveau van de bijschildklier hoger dan normaal is treed er een reeks van reacties op denk bijvoorbeeld aan vetcellen die suiker omzetten in vet en die vet liever opslaan dan verbranden. Een gebrek aan vitamine D kan ook invloed uitoefenen op het hormoon leptine. Leptine stuurt signalen naar de hersenen om te laten weten dat je verzadigd bent en moet stoppen met eten. Het geeft ook bij de hersenen aan de stofwisseling op te voeren. De aanwezigheid van te veel leptine is gekoppeld aan zwaarlijvigheid. Wanneer er teveel leptine in het bloed is, neemt de leptine gevoeligheid af. Het resultaat is een verhoogde eetlust, evenals verminderde spijsvertering. Vitamine D supplementen zijn dus absoluut een aanrader.

Calcium

Calcium is een mineraal dat werkt in combinatie met vitamine D bij het verbranden van vet. Calcium wordt opgeslagen in vetcellen en onderzoekers denken dat hoe meer calcium een vet cel heeft, hoe meer vet die cel kan verbranden. Daarnaast zou calcium in de darmen kunnen binden aan vet en daarmee de opname van vet verminderen, wat dus ook uiteindelijk ook weer het gewichtsverlies bevordert.

Proteïne

belang-van-eiwittenHet eten van eiwitten bij elke maaltijd helpt je lichaamssamenstelling: de vet/ spier verhouding in betere proportie te houden. Samen met calcium en vitamine D, helpen eiwitten je spiermassa te behouden terwijl je kilo’s afvalt. Uit een recente studie van de Universiteit van Illinois bleek dat vrouwen die tweemaal daags eiwit consumeerde 3,9 procent meer gewicht verloren dan vrouwen die tijdens het dieet geen eiwitten consumeerden. Niet alleen verloren zij meer gewicht, ze werden ook sterker.

OMEGA-3 vetzuren

OMEGA-3 stimuleert de vetverbranding-genen en remt de vetopslag-genen. Als je meer goede vetten binnenkrijgt gaat je lichaam sneller de slechte (opgeslagen) vetten verbranden. Van mijn klanten heb ik diverse voorbeelden van klanten die sneller vet verloren, of weer begonnen met vet verliezen, toen ze omega 3 visolie begonnen te slikken. Omega-3 heeft ook een positief effect op je stemming, waardoor emotioneel eten vermindert. Net zoals vitamine D3 kan omega-3 het leptine niveau positief beïnvloeden. Zodat de eetlust afneemt. Naast het consumeren van vette vis, noten en zaden raad ik je dus zeker aan een visolie supplement te slikken.

Geconjugeerd linolzuur (CLA)

Geconjugeerd linolzuur (CLA) is een vetzuur dat van nature in vlees, gevogelte, eieren en zuivelproducten zit. CLA’s zijn krachtige vetverbranders. Zo helpt CLA bij het bevorderen van de vetverbranding, vooral in de spieren, waar het grootste deel van onze calorieverbranding plaatsvindt. Bovendien helpt CLA bloedglucose te vervoeren naar al je lichaamscellen, zodat CLA kan worden omgezet in energie en niet wordt opgeslagen als vet.

Polyfenolen

Polyfenolen zijn antioxidanten die je metabolisme stimuleren. Onderzoek toont aan dat ze je rust stofwisseling een boost geven met maar liefst 17 procent, waardoor het lichaam meer vet gaat verbranden. Een recente studie uitgevoerd met ratten toonde aan dat EGCG, de polyfenolen in groene thee, de gewichtstoename blokkeerde. Het positieve effect van groene thee op je lichaam kun je eigenlijk meteen na het drinken ervaren. Je lichaam zal namelijk meteen opwarmen wanneer je cellen calorieën in hitte opzetten. Om die reden is groene thee een geweldige winter elixer. Drink eens een kopje wanneer je het koud hebt en/of in de verleiding komt om te eten. De thee zal je meteen opwarmen en kalmeren, je honger en onbedwingbare trek verminderen.

Love, C

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s