GA DIE GAYPRIDE KATER TE LIJF

gaypride1. Neem een vitamineboost

Banaan, versgeperst sinaasappelsap met bevroren diepvriesframbozen in een blender is de perfect anti kater smoothie. Zo vul je op een gemakkelijke manier je vitaminetekort aan. De banaan kalmeert je geïrriteerde maag.

2. Tomaten

Tomaten hebben een gunstig anti-kater effect omdat ze vol zitten met kalium en vitamine C. Bak een spiegelei met tomaat of maak een grote tomatensalade met zwarte olijven, ui, olijfolie en rode-wijnazijn, sneetje landbrood met zoute boter erbij en je hebt een heerlijk anti kater ontbijt.

3. Ei

Ei is rijk aan cysteïne, een aminozuur dat helpt alcohol te verdrijven. Kook twee eieren, eet ze met roggebrood. De vezels in roggebrood herstellen (gedeeltelijk) de schade aan je hersenpan.

4. Gemberthee

Start je dag met een kop gemberthee. Gemberthee helpt tegen de misselijkheid.

5. Skip Suiker

Keep-Calm-and-No-SugarVet is acceptabel, maar suiker is de duivel. Je lichaam heeft het vandaag al zwaar genoeg met het opruimen van al die alcohol. Meteen een mooi moment om het jaar suikervrij te beginnen.

6. Transpireer

Mocht je er zin in hebben: sporten, of liever gezegd: zweten… Transpireren helpt goed om je lichaam weer in een betere conditie te krijgen als je een flinke kater hebt. Geef mij alleen niet de schuld als je naar huis gestuurd wordt door de sportschooleigenaar omdat je te erg naar alcohol ruikt.

Misschien dat een sauna ook een optie is, maar ook daarbij geldt: het is niet verantwoordelijkheid als de stoomcabine naar rum begint te stinken en je met scheve gezichten wordt aangekeken. Dus misschien is een privésauna een geschikter anti kater middel!?

7. Neem extra multivitamines

Metabolisme van alcohol verbruikt veel vitamines. Neem dus wat extra multivitamines om het verlies van vitamines te compenseren. Sla niet in een keer het hele potje achter over, te veel vitamines zijn ook niet goed voor je.

8. Neem een ibuprofen

ibuprofen-200-mgAls je echt heel erg veel hoofdpijn hebt, neem dan een ibuprofen om de pijn te verminderen. Ibuprofen is ontstekingsremmend, en kan de inflammatie die alcohol veroorzaakt reduceren. Vermijd paracetamol ten alle tijden, omdat de combinatie van alcohol en paracetamol slecht is voor je lever en nieren.

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s