Things That Killing Your Sex Drive

Sex drive

Klinkt knuffelen met jezelf als je ultieme fantasie? Terwijl andere een nacht of twee gewoon even niet in de “stemming” zijn is helemaal NIET in “de stemming” zijn een absolute no go!

Niet alleen kan het ontbreken van een seksleven leiden tot spanning tussen jou en je partner, maar het kan er ook voor zorgen dat je je uitgeput en down gaat voelen.

Iedereen verdient een gezond seksleven, maar zoveel kleine factoren in het dagelijks leven kunnen je libido doen afnemen. Vandaag leg ik je uit wat die kleine factoren in het dagelijkse leven zijn en hoe we dit kunnen oplossen.

Je bent (eigenlijk) moe

Late nachten niet per se leuk nachten leiden tot vermoeidheid. Slaap is essentieel voor je libido. Weinig energie betekent minder kans om in de stemming te komen. Met andere woorden, plan een date met je kussen en je zult zien dat je heel snel weer zin hebt in een date in bed met je partner!

Je bent van anticonceptie veranderd

Anticonceptie

Als je gestopt bent met de pil kan het zo zijn dat je je minder aangetrokken voelt tot je partner. In feite kan elke anticonceptie tot een verandering in je libido leiden. Dus… ben je toevallig net geswitcht of gestopt met de pil vraag je gynaecoloog dan om een ander type van anticonceptie.

Je snurkt

Snurken is een symptoom van slaapapneu, die het testosteron bij mannen en vrouwen kan uitputten; Gebrek aan vrouwelijk testosteron kan de zin in seks doen afnemen. Raadpleeg je huisarts om deze aandoening uit te sluiten of behandeld te worden.

Je partner snurkt

De wil om de persoon die naast je slaapt met een kussen af te willen ronselen leidt niet tot de meest gezellige band tussen jou en je partner. Snurkt je partner, probeer dan eens deze anti snurk tips of bespreek je slaapapneu eens met je huisarts.

Stress

Stress is een van de grootste stemming moordenaars. Wanneer mensen naar mij toe komen met de klacht stress probeer ik altijd eerst de bron van stress te ontdekken. Vervolgens kijken we naar mogelijke oplossingen voor het probleem. Is het werk probeer dan eens na te denken wat je leven gemakkelijker kan maken. Misschien is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe job? Of plan een gesprek met je manager in om je huidige werklast te bespreken? Wat het ook is, weet dat de oplossing zal leiden tot ontspanne dagen en betere nachten.

H2O

H20- water

Het klinkt als geen big deal, maar uitdroging kan grote schade aanrichten aan je libido. Niet alleen kan uitdroging hoofdpijn veroorzaken, maar het kan ook leiden tot vaginale droogheid, die de seks pijnlijker kan maken waardoor het lastiger wordt om een orgasme te bereiken. Streef naar 2,5 liter water per dag.

Verkeerde voeding

Zout en vetrijk voedsel kan op het moment zelf misschien heerlijk smaken, maar in bed doen ze meer kwaad dan goed. Zware maaltijden leiden een uitgedroogd en opgeblazen gevoel. In plaats daarvan kun je je beter richten op gezonde afrodisiaca (seks stimulerende middelen), die je libido echt verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan watermeloen. Watermeloen bevat L- arginine. L-arginine is een aminozuur dat stikstofmonoxide produceert en dat helpt de spieren te ontspannen, de immuniteit te verhogen en de bloedvaten wijder te maken zodat het bloed ook makkelijker gaat vloeien. Bij mannen helpt dit om makkelijker erecties te krijgen; bij vrouwen krijgt de genitale zone een rijkelijke bloedtoevoer. Men beweert dat L-arginine hetzelfde werkt als Viagra.

Je trainingsschema is onregelmatig

Neem de tijd voor je work- out. Of het nu gaat om een Spinsessie, rondje Vondelpark of een wandeling door de buurt. Beweging verhoogt de bloedtoevoer, creëert een endorfine rush en brengt positieve gevoelens naar boven.

You’re overthinking ItOverthinking

Zo vaak hoor ik in mijn omgeving dat mensen niet eens de hand van hun partner durven vast te pakken omdat ze bang zijn dat hun partner dan meteen denkt dat hij of zij op seks aanstuurt.

Ik adviseer je dan ook, alleen wanneer je beide open staat voor seks, om eerst eens prioriteit te geven aan zoenen en knuffelen om vervolgens de liefde met elkaar te bedrijven. Vermijd druk. Het creëren van druk op jezelf kan ertoe leiden dat je zin in seks afneemt.

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s