5 ways to snack smart over Easter

easter

Terwijl je dit paasweekend waarschijnlijk al aan het smullen bent van je praline eitjes, donkere chocolade konijntjes en overheerlijke warme paasbroodjes ga ik toch benadrukken dat deze overheerlijke traktaties een negatieve invloed hebben op je gewichtsbeheersing.

Terwijl vele beroemde diëten zich beperken tot een aantal voedsel groepen, is de realiteit dat een gevarieerde en evenwichtige inname van voeding de sleutel tot gezondheid op lange termijn is. Tuurlijk, zijn eieren en asperges die zwemmen in de boter een one way ticket naar een verhoogd cholesterol. Maar tegelijkertijd, is er geen noodzaak om jezelf dit weekend op te sluiten in een ”paleo” kooi.

Vandaag geef ik je 5 tips voor een gezond paasweekend.

Kies voor pure chocolade

Pure Chocolade- Paas ei

Niet alleen zijn donkere chocolade eitjes (of konijntjes) smakelijker dan gewone chocolade, ze zijn ook gezonder. Donkere chocolade bevat minder calorieën en is een bron van polyfenolen, die goed zijn voor onze gezondheid. Kies niet voor de goedkope variant want, hoe hoger de kwaliteit van de chocolade, hoe beter het is.

Geniet met mate van warme broodjes

Warme broodjes zijn meestal gemaakt van wit bloem en geraffineerde suikers, waardoor ze alles behalve ideaal zijn voor je gewichtsbeheersing. Maar je hoeft deze lekkernijen nu ook weer niet uit je dieet te elimineren. Als je maar wel uitkijkt met de boter en vermijdt broodjes gevuld met chocolade. Je zou ook kunnen overwegen je eigen warme broodjes te bakken met behulp van volkorenmeel en het minimaliseren van eventuele toegevoegde suikers.

Blijf actief

Het is meer dan waarschijnlijk dat je voedselinname tijdens de paasvakantie omhoog gaat. Dus.. probeer ook nog een beetje te bewegen. Je hebt de tijd, dus gebruik die vrije dagen om extra calorieën te verbranden. Kies voor activiteiten waarbij grote spiergroepen actief betrokken zijn zoals stevig wandelen, joggen, fietsen, roeien of zwemmen en streef ernaar om net een beetje langer dan normaal te trainen.

Let op je alcoholinname

alcohol- afvallen

Ook al heb je veel sociale verplichtingen dit paasweekend, houdt rekening met je alcoholgebruik. Alcohol is geladen met calorieën, stimuleert de eetlust, vermindert je wilskracht, en kan de volgende dag leiden tot eetbuien. Stel jezelf een limiet van 1-2 alcoholische dranken per dag en drink een glas water tussendoor. Dranken met een lager alcoholgehalte zijn uiteraard beter voor je, dus overweeg lichte bieren of een spritzer (wijn met soda water). Daarnaast is het verstandig rekening te houden met de hapjes die vaak gepaard gaan met alcohol, zoals chips, kaas, crackers en romige dips.

Kies vis boven vleesmakreel

Omdat veel mensen zich onthouden van rood vlees op Goede Vrijdag, is het een goed moment om dit weekend je visinname te verhogen. Alle vis is rijk aan eiwitten en gezonde omega-3 vetzuren, vooral koud water vis zoals zalm, makreel en sardines. Onderzoek toont aan dat verhoogde bloedspiegels van omega-3 vetzuren geassocieerd worden met een gezondere body mass index, een kleinere taille en een kleinere heupomvang.

Have A Healthy Easter!

Love, C

Easter decoration

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s