How to Boost Your Energy With Food

Energizing FoodsHet is 15:00 uur je zit al de hele dag achter je computer en de bekende middag dip speelt weer op. Het liefst ga je lekker richting huis, maar je hebt nog zoveel werk te doen. En dan is het moment aangebroken, de 6 zit in de klok, je pakt de fiets, het OV of de auto, doet wat boodschappen, kookt, wandelt met de hond en doet nog tal van andere huishoudelijke taken voordat je eindelijk kunt gaan slapen. En dan begint de volgende dag hetzelfde ritueel. Vermoeidheid kan ons redelijk opbreken, niet alleen fysiek maar ook emotioneel en is een absolute ravage voor ons immuunsysteem, waardoor we veel vatbaarder zijn voor ziekte en depressie. Het is dus echt van groot belang dat je je lichaam voorziet van de juiste brandstof, op een natuurlijke manier in plaats van te grijpen naar cafeïne, suiker of andere stimulerende middelen. Ze geven je misschien een tijdelijke boost, maar op de lange termijn doen ze je lichaam meer kwaad dan goed.

Vandaag ga ik je een aantal voedingsmiddelen voorschrijven die op een natuurlijke manier voor een fikse energieboost zorgen…

Zalm

zalm-omega Zalm is een goede bron van energie. De omega-3 vetzuren, zijn belangrijk voor de productie van energie en heeft een positief op je hersenactiviteit, bloedvaten en circulatie. De vetzuren EPA en DHA hebben een gunstige invloed op het hart. Kortom, het kan gewoon niet fout gaan met een lekker stukje zalm ’s avonds. Ben je geen liefhebber van zalm, bestel dan Omega suppletie via: clairesdietfiles@gmail.com.

Banaan

Door de natuurlijke suikers die in een banaan zitten, krijg je een flinke energieboost. Rijk aan kalium en vitamine B, zorgen ze voor langdurige energie. De combinatie van vitaminen en koolhydraten zorgen voor een vol gevoel, vertragen je spijsvertering en houden je bloedsuikerspiegel stabiel. Ideaal om een banaan voor het sporten te eten! Heb je heel veel energie nodig, eet er gerust 2!

Kokosnoot

kokosolieKokosolie is een hele goede optie als het gaat om afvallen. Door de medium korte vetzuren in kokosolie worden de schildklieren aangezet tot productie van schildklierhormonen, waarvan bekend is dat zij de (vet)stofwisseling verhogen, waardoor de vetverbranding sneller gaat. Resultaat: je verliest lichaamsvet.

De middellangketenige vetzuren (MCFA) die veel in kokosolie zitten, worden door het lichaam anders behandeld dan andere vetzuursoorten, zoals langketenige vetzuren (LCFA). Zij worden direct in de bloedstroom opgenomen om energie te produceren. En dat is wat we willen!

Linzen

Linzen en andere peulvruchten, zoals bruine bonen en kikkererwten, helpen je bloedsuikerspiegel stabiliseren en voorkomen dat deze halverwege de middag crasht. Linzen toevoegen aan je lunch, zorgt voor een verzadigd en energiek gevoel gedurende de rest van de dag.

Eieren

Eieren zijn een geweldige bron van ijzer en eiwit! Ze zijn van nature rijk aan B-vitaminen die verantwoordelijk zijn voor het omzetten van voeding in energie. Het eten van eieren zorgt voor energie en maakt ons meer alerter.

Boerenkool

BoerenkoolBoerenkool is echt een superfood! Rijk aan vitaminen en mineralen, behoort boerenkool tot een van de beste groenten die je lichaam van de nodige brandstof voorziet. Rijk aan koper, kalium, ijzer en fosfor is boerenkool een echte energiebooster. Om het meeste voordeel uit deze super veggie te krijgen, kun je boerenkool het beste koken in plaats van rauw eten. Gekookte boerenkool is makkelijker te verteren en zo absorbeert je lichaam alle belangrijke voedingsstoffen beter.

Ginger Tea

Ruil je middag koffie in voor een kop gember thee. Koffie verstoort niet alleen je biologische klok, cafeïne draagt ook bij aan nervositeit, verhoogd de hartslag en rusteloosheid. Gember daarentegen bevat actieve en krachtige anti-oxidanten en voedingsstoffen die je een boost geven. Het enige wat je moet doen is wat water aan de kook brengen, voeg daaraan wat gesneden verse gember toe en kook dit gedurende 5 minuten.

Noten

Amandelen, cashewnoten en hazelnoten zitten boordevol magnesium. Magnesium speelt een belangrijke rol bij de energieproductie van het lichaam en bij het functioneren van zenuwen en spieren. Noten zitten ook vol met vezels om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Slechts een handje noten rond 15:00 zal je meer duurzame energie geven dan een kop koffie.

Quinoa

Quinoa (keenwah), een glutenvrij graan dat meer eiwitten bevat dan alle andere granen. De eiwitten in Quinoa bevatten immers alle essentiële aminozuren, die het menselijk lichaam niet zelf kan aanmaken. Deze essentiële aminozuren moet de mens dus uit haar voeding halen. Essentiële aminozuren maken het mogelijk dat het lichaam de eiwitten die u eet, ook daadwerkelijk gebruikt. Quinoa is ook hoog in foliumzuur, magnesium, fosfor en mangaan, alle ingrediënten voor duurzame energie.

Goji bessen

goji_bessenGoji bessen, rode bommetjes vol energie. Je zult het misschien niet gelijk merken, maar dagelijks een handje gojibessen kan een boost betekenen voor je voorraad vitaminen, mineralen en eiwitten. Ze verhogen het vermogen van het lichaam om om te gaan met stress en ondersteunen een gezonde stemming en gedachten. En laten ze nu ook eens heerlijk smaken. Wat wil je nog meer?

Asperge

Het is geen geheim dat een laag energieniveau een grote invloed heeft op je stemming en er is niets erger dan je sloom en neerslachtig voelen! Gelukkig kan je je stemming verhogen met asperges. Het is één van de beste plantaardige bron van tryptofaan, wat helpt bij het creëren van serotonine. Als neurotransmitter regelt serotonine stemmingen en gedrag en reguleert het de activiteiten van vele andere neurotransmitters.

Rauwe Cacao

De oorspronkelijke bewoners van Amerika noemden cacaobonen ‘Het voedsel van de goden’ en in veel culturen werden ze zelfs als betaalmiddel en medicijn gebruikt. Rauwe cacao bevat meer dan twaalfhonderd bestanddelen en behoort dan ook tot de meest complexe substanties op aarde. Het bevat per gram de meeste antioxidanten van alle voedingsmiddelen ter wereld en bevat daarnaast veel magnesium, zink, chroom en vitamine C. Het is een uitstekende bron van energie.

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s