The Food I Love to Eat Every Single Day

Terwijl er vaak geroepen wordt dat het belangrijk is dat je gevarieerd, gematigd en evenwichtig eet, zodat je alle essentiële voedingsstoffen die je nodig hebt tot je binnenkrijgt, heb ik altijd mijn “persoonlijke superfoods” die ik bijna iedere dag eet. Van kurkuma tot pindakaas en van noten & zaden tot tomaten.

Van de volgende producten kan ik geen genoeg krijgen:

  • Citrusvruchten
  • Havermout
  • Kurkuma
  • Tomaten
  • Pure chocola
  • Noten & Zaden
  • Hummus
  • Bosbessen
  • Warm water met citroen

Citrusvruchten

Om de dag goed te beginnen begin ik meestal met een glas lauwwarm water met citroensap. Lauwwarm water met citroen stimuleert je vetverbranding waardoor je makkelijker afvalt en het helpt je lever te ontgiften. citroen is goed voor je algehele gezondheid. Zo helpt het tegen een hoge bloeddruk en verminderd het gezondheidsproblemen zoals brandend maagzuur. Daarnaast is citroen water ook supergoed voor je huid. Citroensap is geen wondermiddel, zie het als een onderdeel van een gezonde leefstijl!

Havermout

HavermoutMijn dag is niet compleet zonder wat havermout. Ik eet iedere dag wel een kom havermout en door er bijvoorbeeld amandelmelk en bosbessen aan toe te voegen verhoog je meteen je eiwit, vezel en calciuminname. Dit ontbijt houdt mijn eetlust tevreden en het doet wonderen op mijn smaakpapillen! Heb je weinig tijd dan is het ideaal als lunch, maar ook zeker zeer geschikt als gezonde avondmaaltijd.

Kurkuma

Ik gebruik kurkuma dagelijks. Onderzoek heeft aangetoond dat dit wonder kruid sterk ontstekingswerend is en het pijn, zwelling, koorts en verstopte ademhalingswegen verzacht. Daarnaast is het een sterke antioxidant, gaat het trombose tegen en heeft het ook kankerremmende eigenschappen.

Tomaten

Of ik het nu toevoeg aan mijn omelet, rijstwafel of salade er gaat geen dag voorbij dat ik geen tomaat eet. Het is het ideale ingredient om volume toe te voegen aan je maaltijd zonder dat je bang hoeft te zijn voor teveel calorieën. En de bonus: tomaten zitten vol met vitamine C om zo je immuunsysteem te versterken.

Pure Chocolade

pure chocolade Donkere chocolade is niet weg te denken uit mijn dagelijkse-rituelen. Ik kies altijd voor chocolade die bestaat uit ongeveer 70% echte cacao en de laatste tijd kan ik zelfs genieten van 85%, heerlijk met een een theelepel pindakaas. Studies hebben aangetoond dat een stukje donkere chocolade (minstens 70%) de bloeddruk, het risico op hart- en vaatziekten en een beroerte kan verlagen dus ik zou zeggen, kom maar op!

Noten & Zaden

Sinds ik voornamelijk plantaardige voeding eet, kan ik niet zonder noten en zaden. Noten en zaden zijn een prima bron van eiwitten. Als je gevoelige darmen hebt zorg dan dat je de noten eerst 12 uur weekt in koud water en dan afspoelt. Door de gezonde dosis vetten en vezels, werken ze bevredigend. Ik roer ze door mijn havermout, strooi ze over mijn salades en hak ze door de pasta.

Hummus

Ik eet bijna dagelijks hummus, daarnaast ben ik een grote fan van rauwe groenten. Ik eet dan ook regelmatig rauwkost met hummus als tussendoortje. Hummus zit boordevol vezels, die een positief effect hebben op je bloedsuikerspiegel. Als je veel energie verbruikt is de kikkererwt een prima bron van eiwit. In de kikkererwt zit zink, een mineraal wat ook goed is voor de de stofwisseling. Zink is belangrijk voor de groei en ontwikkeling in je lichaam en zorgt voor een goed afweersysteem. Eet je weinig vlees dan is de kikkerwt een goede vleesvervanger. In kikkererwten zit namelijk ijzer, wat belangrijk is voor de aanmaak van hemoglobine. Dat zorgt voor het zuurstof transport in je bloedbaan en voor een goede stofwisseling.

Bosbessen

bosbessenIk kan dagelijks genieten van bosbessen want met slechts ongeveer 80 calorieën in 1 kopje bosbessen, staan bosbessen bovenaan de hitlijst van een zeer hoog gehalte aan antioxidanten, in vergelijking met andere vruchten.

Een kopje levert 14% van de aanbevolen dagelijkse dosis van vezels en bijna een kwart van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C. De synergie van deze voedingsstoffen beschermt ons hart en cellen tegen kanker.

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s