De top 10 lifestyle trends voor 2015

Het afgelopen jaar stond vooral in het teken van: High Intensity Training, Raw Food, Slow Juicen en Biologische Voeding, maar wat zijn nu dé foodtrends voor 2015? Vandaag geef ik je 10 food/lifestyle trends die jij absoluut in de gaten moeten houden!!!!

1. Treadmill Studio’s

Treadmill ClassesVergeet de spinningstudio’s, wat dacht je van hardlopen in een treadmill studio. New York opende afgelopen jaar de Mile High Run Club, de eerste sportstudio met alleen treadmills. Hoe dit in zijn werk gaat? Imagine, een ruimte met 30 loopbanden met een speciaal loopvlak, dat aanvoelt als de ondergrond tijdens trailrunning. Je begint met een warming-up bestaande uit: squats, lunges en jumping jacks. Daarna gaat iedereen vier minuten rustig lopen op de loopband. Daarna volgen intervallen, waarbij de totale tijd op de loopband niet langer dan 24 minuten is. Tijdens de training ga je ook nog eens met kettlebells aan de slag. Houd je het liever bij alleen hardlopen, dan kan je in het weekend terecht voor een 50 minuten cardio sessie. Een les kost 34 dollar en er zijn wekelijks bijna 40 lessen om uit te kiezen. Helaas beschikken wij in ons kikkerlandje nog niet over treadmill studio’s maar Nederland kennende zal dit niet heel lang meer duren.

2. Geactiveerde kool of charcoal

CharcoalCharcoal (geacitveerde kool) wordt sinds de antieke tijd al als geneesmiddel gezien. Charcoal reinigingsmiddelen en maskers zijn heter dan ooit. Juicers gebruiken het als detox ingrediënt. En lifestyle experts gebruiken Charcoal supplementen allemaal met een zelfde reden namelijk met het idee in hun achterhoofd dat de geactiveerde kool zich als een magneet hecht aan toxines (giftige stoffen) en op die manier je lichaam en je huid helpt te reinigen van onzuiverheden.
Waar voorheen Kokosolie de grote wellness trend was maakt nu geactiveerde kool zijn opmars. Een gebruikstoepassing waarvan niet iedereen op de hoogte is, is dat je met het poeder van geactiveerde kool je tanden kunt poetsen. Je kunt een beetje poeder op de tandenborstel doen waarop je tandpasta hebt gesmeerd. Uiteraard gebruik je tandpasta zonder het vergif fluoride zoals weleda-tandpasta op basis van neem. Hiermee poets je vervolgens je tanden. Zowel de binnenkant van de mond als de wasbak zullen even zwarte lijken maar als je mond spoelt en consequent enkele dagen je tanden met geactiveerde kool poetst, zul je stralende witte tanden krijgen, proberen waard toch ☺

3. Een juice afgestemd op jouw behoefte!

Cold Pressed JuicesJuices zijn niet meer weg te denken in ons drukke bestaan. Binnenkort zullen de juices niet meer one-size-fits-all zijn, maar gaan we de kant op dat de juice store een sapjes perst precies afgesteld op jouw behoefte. The Cold Pressed Juicery op de Willemsparkweg in Amsterdam is hier een goed voorbeeld van, hier kun raw cold pressed juices krijgen die bijvoorbeeld je immuunsysteem versterken of heb je net een heftige work-out gehad en is je doel snel herstel dan kun je kiezen voor: The Fix. En dit alles is nog maar het begin.

Veel organisaties realiseren zich dat sap niet een one-size-fits-all oplossing is. De vraag naar gespecialiseerd sap zal blijven groeien. Er is nu al een enorme vraag naar sap speciaal afgesteld op mannen, kinderen, zwangere vrouwen, en studenten. Daarnaast zal de vraag naar versgeperst biologische sap in cocktails ook zeker gaan groeien in populariteit.

Ik voorspel dan ook dat 2015 het jaar van de stress-reducerende, verbeterde kwaliteit van de slaap en verbeterde vruchtbaarheid juices zal zijn!

4. Cardio is de Nieuwe Cocktail
Een gezond sociaal leven, JA, dit bestaat!!! Lichaamsbeweging betekent namelijk niet dat je uren in de sportschool hoeft te zweten. Je kunt ook een nachtclub in duiken! Wanneer je danst ben je flink in beweging. Ideaal dus wanneer je wilt afvallen. En het leuk is je hebt vaak niet eens in de gaten dat je aan het sporten bent. Wanneer je danst beweeg je veel met je heupen en buik. Hierdoor worden de probleemgebieden dus extra gespierd.

Wat we in de toekomst gaan zien is dat onze nachtclubs niet alleen ’s nachts open zijn, maar ook overdag. Denk eens aan yoga in de wildste kelder van Amsterdam (Jimmy Woo). Of spinning in de Escape! Jouw sociale leven staat op het punt er een stuk gezonder uit te zien.

5. Bone Broth bouillon is het nieuwe wellness drankje
Eén van de gerechten die in alle traditionele diëten voorkomt is bone broth of botten bouillon. Het is soep of bouillon die gemaakt wordt door botten langdurig in water te koken zodat de mineralen uit de botten in de soep komen.
Bone broth kun je maken met botten van runderen, kippen, vissen, of wat je maar kunt vinden. Deze bouillon is magische voeding, precies zoals rauwe melk een wondermiddel is. Het heeft een heel sterk helende werking op het spijsverteringsstelsel en wat voor spijsverteringsproblemen ook. Het helpt gifstoffen af te voeren en voor kinderen helpt het bij de opbouw van de botten. Daarnaast helpt het bij de vertering van ander voedsel. De Amerikaanse indianen gaven de voorkeur aan broth boven water om te drinken.

6. Een vrouwelijke fitnesstrend: “Barre”

Barre- fitnessDoutzen Kroes doet aan barre fitness en heeft dit ook veel gedaan voordat ze Victoria’s Secret Show moest lopen. Het is een combinatie van ballet, yoga en pilates. Er wordt een combinatie van snelle vloeiende bewegingen en krachttraining gebruikt op moderne/hedendaagse muziek. Door na de krachtoefeningen te stretchen worden de spiergroepen verlengd wat helpt bij het creëren van een sterk en lenig lichaam. Balletpakjes zijn dus niet nodig, maar strakker zittende kleding wordt wel aangeraden. In Nederland bevinden de studio’s zich anno 2015 vooral nog in de grote steden als Amsterdam, Utrecht en Groningen maar begint het (mede door Doutzen Kroes) in populariteit te stijgen.

7. Suiker ‘het witte gif’
Het is algemeen bekend dat suiker niet geweldig voor ons is, maar in 2015 zal suiker nog meer het onderwerp worden. Suiker is de duivel! Wanneer wij geraffineerde suiker binnenkrijgen wordt deze in vrijwel onverteerde vorm zeer snel door ons lichaam opgenomen. Dit stimuleert het vrijkomen van een overmatige hoeveelheid insuline, een hormoon dat er voor zorgt dat onze cellen suiker kunnen opnemen en gebruiken als brandstof. Hierdoor wordt de bloedsuikerspiegel weer verlaagd. Wanneer er grote hoeveelheden insuline worden afgescheiden door het eten van voeding waar veel geraffineerde suiker in zit, gaan je hersenen slechter functioneren en kunnen ze zelfs gaan hallicuneren. Dit kan emotionele uitbarstingen tot gevolg hebben. Dit zie je onder andere terug in het gedrag van kinderen, die sneller prikkelbaar zijn en meer dan normaal last hebben van emotionele buien. Het zou enorm gezond zijn om het eten van geraffineerde suiker weg te laten, lukt je dit niet prbeer het dan te minderen! Je zult zien dat je minder vaak ziek bent, de kans op diabetes mellitus neemt af, je spieren, gewrichten en botten zullen minder onderhevig zijn aan ontstekingen en breuken en je darmen zullen beter functioneren. En niet geheel onbelangrijk je hersenen gaan weer beter functioneren. Het is dus zeker de moeite waard om dit te overwegen!

8. Meditatie
Meditatie wordt steeds cooler! In de tijd dat de Beatles met Transcendente Meditatie begonnen zijn vele beroemdheden het ook gaan doen, maar nu komt het opnieuw op als de nieuwste trend. Denk bijvoorbeeld aan Oprah Winfrey die ere en hele show aan wijdde en David Lynch heeft er zelfs een stichting zonder winstoogmerk voor opgericht, de David Lynch Foundation, om kansarme jongeren, veteranen, daklozen, gevangenen en anderen de mogelijkheid te geven Transcedente Meditatie (TM) te beoefenen. Kate Perry vertelde in een interview dat de Transcedente Meditatietechniek het beste is wat zij ooit gedaan heeft en dat TM meer creativiteit, positiviteit, energie en vrede in haar leven heeft gebracht.” Meditatie is niet langer alleen voor hippies en yogi’s. Vandaag de dag hoor ik zelfs mijn huisarts, personal trainer en kennissen over meditatie.

Ik ben 5 jaar geleden begonnen met TM en het heeft mijn leven veranderd en geholpen om met beide benen op de grond te staan en kalmte te verkrijgen.”

Meditatie wordt gebruikt als een middel voor het oplossen van stress en voor het versnellen van de persoonlijke ontwikkeling. Het wordt tweemaal daags 15 tot 20 minuten beoefend en er worden cursussen gegeven door bevoegde leraren. Wil je hier meer over lezen kijk dan eens op deze website.

9. Instagram gaat mensen gezonder maken
De lekkerste inspiratie recepten en motiverende quotes worden tegenwoordig op Instagram gedeeld. Er zijn genoeg Instagram accounts met heerlijke en gezonde afbeeldingen te vinden! Het zien van deze heerlijke maaltijden is een goede inspiratie. Je hoeft er alleen maar naar te kijken en je wilt per direct beginnen met gezond eten.

10. Jouw keuken word je eigen Juice Bar
Inmiddels is een sapcentrifuge niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Het is een van de meest populaire keukenmachines. Het maken van vers sap heeft een enorme opmars gemaakt de afgelopen drie jaren.

Fat, Sick & Nearly Dad

Joe Cross, de filmmaker en ondernemer achter de documentaire Fat, Sick and nearly dead, benadrukt in zijn documentaire hoe belangrijk de afgelopen jaren groene sappen en smoothies zijn geworden. Het is te vergelijken met het “Starbucks-effect.” Mensen kopen nog steeds koffie bij Starbucks-maar zetten ook thuis koffie. Dit is ook wat er gaat gebeuren met sappen en smoothies.

Love, C

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s