Detox Tips Voor Na Sinterklaas!

Ah, Sinterklaas komt eraan…. Dit betekent: cadeautjes, pepernoten, speculaasjes en snoep. Superlekker al dat snoepgoed, maar…. jammer genoeg zitten al die speculaasje, pepernoten en andere koek en snoep bomvol suikers en tarwe… en ook nog allerlei hulpstoffen zoals kleur-, geur-, smaak- en conserveermiddelen. En dan heb ik het nog niet gehad over de alcohol die je  vanavond drinkt…. Kortom de volgende dag heeft je lichaam heel wat te verwerken. Verstandig is dan ook om de dagen erna je lichaam wat rust te geven. Dit betekent niet dat je op een tiendaagse sappenkuur moet gaan, maar je kunt je lichaam wel ontgiften op een slimme en vooral gemakkelijk manier.
Met deze eenvoudige detox tips ga je je snel weer fitter voelen, zul je energie hebben en beter in je vel zitten.

 1. Heet water met citroen

CitroensapKies wanneer je wakker wordt niet meteen voor een kopje koffie. Neem in plaats van koffie warm water met uitgeperst citroensap. De citroen brengt je spijsvertering (en je stofwisseling) op gang en reinigt je lever.

2. Groen sap

Neem na je glas heet water met citroen een green juice. Zo geef je je lichaam weer alle vitaminen en voedingsstoffen die het nodig heeft. Beschik je niet over een juicer thuis, probeer dan een juice bar te vinden in de buurt die koud geperste sapjes maakt met biologische ingrediënten.

3. Borstel je huid

Het droog borstelen van de huid is een goede manier om het detox proces van je huid te verbeteren. Het is heel makkelijk, plezierig en heeft veel gezondheidsvoordelen. Het stimuleert de bloedcirculatie en ondersteunt de afvoer van gifstoffen. Het is daarnaast een ontzettend goede reiniging van je lymfevatenstelsel.

dry-brushing

Het is belangrijk dat je een borstel met zachte, natuurlijke (dus geen synthetische) haren gebruikt. Borstel altijd richting je hart toe om de bloedcirculatie te volgen. Werk van beneden naar boven, borstel elk deel van je lichaam, ook gevoeligere huid zoals je borsten (maar wees voorzichtig). Zodra je je hele lichaam hebt geborsteld, spring je onder de douche. Dit stimuleert je bloedcirculatie nog meer. Smeer je huid in met natuurlijke en biologische olie of crème als je uit de douche komt. Vergeet niet elke week je borstel schoon te maken en laat deze drogen op schone plek.

4. Practice Yoga en Meditatie

Het is belangrijk om je geest te bevrijden van giftige gedachten. Met slechts 20 minuten per dag verbind je je lichaam met je geest

5. Skip gluten, zuivel, suiker, alcohol en cafeïne

Ja, ja, dit is een hele lijst. Maar wanneer het drinken van heet water met citroen en je lichaam borstelen niet genoeg voor je is is het verstandig om je aan een eliminatie-dieet te houden. Probeer deze producten minimaal 5 dagen uit je dieet te halen. Je zult zien, dat je je hierna veel energieker voelt.

Fijne Sinterklaas avond!

Love, C

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. marcelo schreef:

    will start now. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s