7 Redenen Waarom Sex Zo Gezond is!

gezondheidsvoordelen sexGezond en gevarieerd eten is belangrijk, net als voldoende bewegen. Maar wist je dat je ook op een nog leukere manier aan je gezondheid kunt werken? Tien redenen waarom seks zo gezond is.

Vermindert chronische pijn
De volgende keer dat je hoofdpijn hebt, gewoon volmondig JA zeggen.
Stimulatie van de clitoris en de vaginale wand triggert het vrijkomen van endorfine, corticosteroïden en andere natuurlijke pijnstillers. Als gevolg hiervan heb je minder last van hoofdpijn en pijnlijke spieren tijdens de seks. Dit bijkomende voordeel wat al begint voordat je een orgasme krijgt, kan aanhouden tot maximaal 2 dagen. Onderzoek toont aan dat vrouwen pijnlijke druk om hun vingers kunnen weerstaan terwijl ze werden gestimuleerd met speeltjes; tijdens een orgasme, werd deze pijn tolerantie verdubbeld. En een aantal vrouwen heeft gemerkt dat druk op de G-spot– een klein, drukgevoelig gebiedje ongeveer halverwege de voorwand van de vagina, de pijngrens met 50% verhoogt.

Verlaagt het risico op borstkanker
Tijdens opwinding en orgasmes, stijgt het niveau van onze “geluks” hormonen. Twee van deze hormonen-oxytocine en DHEA-beschermt je tegen borstkanker. Een studie toonde aan dat vrouwen die meer dan een keer per maand seks hebben een lager risico op het ontwikkelen van borstkanker hadden dan degenen die minder seksueel actief waren. Griekse onderzoekers ontdekten dat mannen die minstens zeven orgasmes per maand hebben in hun ’50 jaren, een significant lagere kans op het ontwikkelen van borstkanker hebben.

Geeft uw hart een training
Cardiologen rekenen geslachtsgemeenschap als een lichte tot matige intensiteit inspanning die de gezondheid van het hart verbetert, evenals stevig wandelen doet. Twee keer per week seks vermindert bij mannen de kans op een hartaanval. Seks voert je hartslag op. Daardoor gaat je bloed sneller stromen en dat heeft weer een positief effect op je hart en bloedvaten.

Beschermt zijn prostaat
Katholieke priesters hebben een verhoogde kans op overlijden door prostaatkanker. Volgens onderzoekers is de oorzaak hiervan het celibaat. Het celibaat is de term voor de bewuste keuze, ongehuwd te blijven. Verscheidene onderzoeken toonden aan dat oudere mannen zich tot op een bepaalde hoogte kunnen beschermen tegen prostaatkanker door regelmatig klaar te komen. 21 ejaculaties per maand kunnen het risico op prostaatkanker terugdringen.

Verlaagt spanning
Heb je in de toekomst een belangrijke presentatie op je werk? Breng de dagen ervoor wat tijd door in bed. Seks verlaagt de bloeddruk en het stressgehalte. Schotse onderzoekers volgden de seksuele activiteiten van 24 vrouwen en 22 mannen op de voet. Ze werden aan stressvolle situaties blootgesteld en uiteindelijk bleek dat wie seks had gehad daar beter tegen bestand was. Sex

Seks versterkt je immuunsysteem
Het is niet alleen: “An apple a day keeps the doctor away.”. Ook seks kan je bij de dokter weghouden. Wetenschappers van de Wilkes University in Amerika toonden aan dat mensen die regelmatig seks hebben (1 à 2 keer per week), een hoger gehalte van Immunoglobuline A (IgA) hebben dan mensen die geen seks hebben. IgA zijn antistoffen die mensen beschermen tegen verkoudheid en andere soorten infecties. Dit wil niet zeggen dat hoe meer seks je hebt, des te sterker je immuunsysteem is. De mensen die meer dan 3 keer per week aan seks deden, hadden een lager IgA-gehalte dan de groep die regelmatig seks had.

Houdt beneden gezond
Een gezond seksleven kan een droge vagina en de pijn die daarmee gepaard gaat voorkomen. Wetenschappers in New Jersey vonden dat postmenopauzale vrouwen die meer dan 10 keer per jaar seks hadden minder last van vaginale droogheid hadden dan degenen die minder vaak seks hadden. Wanneer een vrouw seksueel opgewonden raakt, stroomt er meer bloed door de vagina. De vagina wordt hierdoor vochtiger. Hoe snel dit gaat en in welke mate, verschilt per levensfase en per vrouw. Kortom blijf dit deel van je lichaam gebruiken en voorkom dat het weefsel hier beneden dunner en minder elastisch wordt, zodat seks comfortabel en plezierig blijft!

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s