Glanzend en vol haar? Let op je voeding!

Last van dof, zwak of dun haar? Let eens wat meer op je voeding. Er is namelijk een sterk verband tussen je voedingskeuze en de kwaliteit van je haar. De beste manier waarop ik kan zien hoe gezond iemand is, is door te kijken naar het haar. Ik weet uit eigen ervaring dat wanneer je haar dunner wordt of breuk-gevoelig is, je niet alle voedingsstoffen binnen krijgt die je nodig hebt. Met een paar simpele voedingsregels kun je je haar die vitaliteit en glans teruggeven waar je tot nu toe tevergeefs naar op zoek was.

1. Is je haar dof?

Eet: Zalmomega_3-vetzuren

Wanneer je lichaam over weinig gezonde vetten beschikt gaat je haar zijn natuurlijke glans verliezen. Zalm zit vol met omega-3 vetzuren die de olie klier voeden rond de haarzakjes, zodat het extra gaat glanzen, Geen fan van vis? Lijnzaad kan ook een uitstekende bron van vetzuren zijn.

2. Last van een schilferige hoofdhuid?

Eet: pompoenpitten

Een handje, geroosterde pompoenpitten levert 19% van je dagelijkse behoefte aan zink, een mineraal dat helpt te voorkomen dat de hoofdhuid droog wordt.

3. Word je haar dunner?

Eet: kip

We hebben allemaal last van haaruitval.Het is normaal om als vrouw tussen de 40 en 120 haren per dag te verliezen. Verlies je meer haren, dan heb je duidelijk een eiwit tekort. Vis, vlees, eieren en kaas (let op dat je niet overdrijft met vetten) zijn belangrijke proteïnen leveranciers. Bronnen van eiwitten voor vegetariers zijn quinoa, kikkererwten of linzen.

4. Als je haar blijft afbrekenStrawberries

Eet: Aardbeien

Eén van de voedingsstoffen die noodzakelijk is bij het vormen van eiwitten, is vitamine C. Aardbeien zitten boordevol vitamine C. Naast aardbeien kun je ook kiezen voor andere bronnen van vitamin C zoals paprika’s, guaves, en citrusvruchten.

5. Verbrand je hoofdhuid gemakkelijk?

Eet: Amandelen

Niet alleen mijn favo snack, maar ook een uitstekende bron van vitamine E. Vitamine E beschermt voldoende tegen de schadelijke werking van UV-straling. Natuurlijke vitamine E geeft de huid al een extra UV-bescherming met een factor van 3,2. Het kan zelfs helpen met het herstellen van de schade als gevolg van eerdere blootstelling aan de zon op je hoofdhuid.

6. Lijd je aan ernstige haaruitval bonen

Eet: Bonen

Er is een verschil tussen iets dunner wordend haar en zichtbaar haaruitval. Het laatste kan worden veroorzaakt door een ijzertekort . Wanneer je erg veel last hebt van haaruitval is het verstandig om eens bij je huisarts je ijzergehalte te laten controleren. Is dit erg lag dan zijn rauwe mosselen en oesters belangrijke ijzerleveranciers. Maar bonen zijn waarschijnlijk een realistische alledaagse optie. Een kopje gekookte sojabonen, witte bonen, linzen of gebakken bonen bevat 7 tot 9 milligram ijzer.

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s