Val af door kleine veranderingen in je leefstijl

Ongeveer 500 calorieën uit je dagelijkse voeding snijden zonder dit door te hebben? Dat kan! En sterker nog je zult het niet eens door hebben dat je minder eet.

Het enige wat je hoeft te doen is de volgende tips toe te passen en je zal een halve kilo per week afvallen. Houd je vast aan deze strategie en je zal de kilo’s op de weegschaal zien afnemen.

1. Eet met je niet-dominante hand
Volgens onderzoekers van de Universiteit van Zuid-Californië, zal het maken van deze eenvoudige switch je helpen minder te eten. Hoewel we denken dat onze voedingsbehoefte wordt gedreven door honger, wordt veel daarvan daadwerkelijk door omgevingsfactoren bepaald. Een studie toonde aan dat wanneer film kijkers popcorn aten met hun niet dominante hand zij minder aten. Waarom? Het verstoren van je eetpatroon maakt je bewuster. Er zijn vele manieren om dit te doen, bijvoorbeeld met stokjes eten of je maaltijd op een andere plek nuttigen. Beide manieren zorgen ervoor dat je alerter met je maaltijd omgaat.

yoga

2. Yoga
In tegenstelling tot wat velen denken, stress maakt ons dik en niet mager.  En dat heeft niet alleen te maken met het feit dat stressvolle situaties tot hongeraanvallen leiden. Volgens onderzoek van de Ohio State University Wexner Medical Center, kan spanning de manier veranderen waarop ons lichaam met voeding omgaat. Wanneer iemand een stressvolle situatie heeft meegemaakt at diegene de komende 7 uur104 calorieën meer dan een persoon die niet gestrest was. Om stress onder controle te houden, doe yoga. Patiënten aan de Universiteit van Texas, MD Anderson Cancer Center, die een 3 uur durende yoga sessies, 3 dagen per week, 6 weken lang deden, ervaarden een steile daling van de percentages van het stresshormoon cortisol in vergelijking met degenen die geen yoga beoefenden.

3. Pruimen
Uit een onderzoek van de Universiteit in Liverpool bleek dat het eten van 5-6 gram gedroogde pruimen per dag, gedurende 12 weken, tot wel gemiddeld 4,4 kilo gewichtsverlies lijdt. Ook verloren zij een deel van hun Ik weet nu wat je denkt, je komt zeker van je gewicht af op de meest onaangename manier. Maar nee de pruimen werden goed verdragen en hadden geen negatieve bijwerkingen. Het hoge-vezelgehalte helpt je een vol gevoel geven en zorgt er ook nog eens voor dat je langer verzadigd bent. Combineer je ze ook nog eens met een eiwit, zoals kaas, dan wordt dit effect versterkt. Je kunt ze ook heel goed toevoegen aan je havermout of smoothie. pruimen

4. Snack in de middag in plaats van de ochtend
Als je er moeite mee hebt om je totale dagelijkse caloriebehoefte over 5 of 6 kleinere maaltijden te moeten verdelen met het oog op het beheersen van je honger en het verliezen van gewicht, kan ik je verklappen dat juist met 1 eetmoment minder je nog meer kunt afslanken. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift van de American Dietetic Association, is de snack die je halverwege de ochtend neemt minder noodzakelijk voor het behalen van gewichtsverlies dan de middag snack. Onderzoekers trekken de bevinding in twijfel. Volgens hen heeft het niet zo zeer te maken met wanneer we snacken maar eerder met het simpele feit dat er niet zo veel tijd tussen ontbijt en lunch zit in tegenstellig tot het lunch en het diner. Zo kan je ’s morgens die snack gerust weglaten zonder dat je jezelf uithongert en te veel gaat eten tijdens de lunch.

5. Negeer de woorden “vetarm”
Het klinkt misschien contra-intuïtief, maar onderzoek toont aan dat mensen tot wel 50% meer eten wanneer een product wordt aangeduid met “low-fat.” Ook wel het ‘halo-effect’ genoemd. Dit is een psychologisch verschijnsel waarin je bepaalde positieve of negatieve eigenschappen bij een product generaliseert tot een algemeen positief of negatief totaalbeeld. Alle andere eigenschappen van het product zijn ondergeschikt, want hoe je het ook went of keert, het is een gezond product. En omdat we denken dat dit product “ o zo gezond “ is gaan we er uiteindelijk ook meer van eten. Besef je goed dat wanneer er op de verpakking 0% vet staat, dit product dikwijls veel suiker bevat. Mijn advies is dan ook: eet dezelfde hoeveelheid van de 0% vet variant zoals je normaal zou omgaan met de ‘’vol vette” veriant. Pas dan ga je calorieën besparen!

6. Dineer met mannen (bij voorkeur jonge, knappe mannen 😉
)
Je zal ongeveer 100 calorieën minder eten wanneer je met mannen uiteten gaat. Wanneer vrouwen met mannen dineren zijn ze meer zelfbewust en zijn zij meer gefocust op hun uiterlijk dan het eten.

7. Ruik aan een appel of banaan
groene appels

Net zoals bij afgebakken brood het water in je mond kan lopen, kan de geur van bepaalde voedingsmiddelen ook je eetlust afremmen. Voorbeelden hiervan zijn bananen en groene appels. Geur is 90% van de smaak. Dit is ook de reden dat wanneer je de hele avond hebt staan koken je uiteindelijk niet meer zo’n honger hebt. Naast appels en bananen schijnen vanille en pepermunt ook eetlustremmers te zijn.

8. Sport in de ochtend
Volgens onderzoekers van de Brigham Young Universiteit vermindert sporten in de ochtend  je eetlust en vergroot het je totale fysieke activiteit gedurende die dag. Het eetlust-reducerende effect is helaas maar van korte duur, namelijk totdat je lichaamstemperatuur weer op peil is na het sporten.

9. Verhoog je eiwit iname
Eiwitten zijn vrij moeilijk te verteren in vergelijking met koolhydraten en vetten.  Doordat ze zo moeilijk te zijn verteren geven ze sneller en langer een verzadigd gevoel.

eiwitten

10. Schakel de verwarming uit
Als het koud is, draait je lichaam op volle toeren om de lichaamstemperatuur constant te houden. De kleine bloedvaatjes aan het oppervlak van de huid vernauwen zich (daarom zie je er in de kou vaak bleek uit) om te zorgen dat niet teveel warmte verloren gaat en de huid minder kou van de omgeving absorbeert. Het vernauwen van de bloedvaatjes heeft als gevolg dat het hart sneller gaat kloppen en de bloeddruk toeneemt. Wanneer je lichaam op vole toeren werkt verbrandt je uiteindelijk meer calorieën.

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s