Slecht slapen? 15 Tips om je slaappatroon te verbeteren

Hoe vaak maak je wel niet mee dat je je bed in gaat en dat je gewoon niet in slaap komt ondanks dat je zo moe en uitgeput bent. Je voelt je zo moe, maar je lichaam lijkt maar niet te willen ontspannen en je hebt de slaap zo hard nodig. Je geest is een wervelwind van alle dingen die je gedaan wilde krijgen die dag maar niet afgerond hebt. Je tomorrow “to-do list” wordt met de minuut langer. Je zit in een vicieuze cirkel. Als je nou meer energie had gedurende de dag, zou je veel efficiënter werken en krijg je veel meer gedaan. Maar als je niet kan slapen ’s nachts, hoe kom je dan aan je energie? Er zijn zoveel redenen waarom je moeite zou kunnen hebben met in slaap vallen, of door te slapen maar in plaats van hierover te piekeren vraag ik je een aantal van de volgende tips uit te proberen om te zien of het probleem zich dan oplost.

1. Probeer, om optimaal te kunnen functioneren, je aan het aantal uren slaap per nacht dat je nodig hebt te houden.
Hoewel het varieert, hebben de meeste mensen tussen de zeven en acht uur slaap nodig elke nacht. Wanneer je van je slaap wordt beroofd ben je minder efficiënt en gefocust gedurende de dag en loop je sneller het risico op gezondheidsproblemen. Onderzoek heeft aangetoond dat slaaptekort invloed kan hebben op de eetlust, gewichtstoename, diabetes, je immuunsysteem en zelfs de kans op het ontwikkelen van een depressie vergroot.

Bedroom

2. Creëer een rustgevende sfeer in je slaapkamer.
Als je kamervol ligt metwerk, ongelezen boeken en vuile was, word je constant herinnert aan alles wat je nog moetdoen.Plan 15 minuten per dag in voor het opruimen van je rommel en het slaap klaar maken van je kamer

3. Maak je bed op in de ochtend.
Een rechtgetrokken bed is veel aantrekkelijker om in te stappen dan een wirwar van lakens en dekens.

4. Reserveer je bed voor alleen slapen en seks.
Hierdoor associeert je geest je bed met rust en ontspanning. Tv kijken, computeren, telefoneren en eten doe je buiten de slaapkamer.

5. Maak een kalmerend nachtelijke ritueel.
Zet de computer en TV uit. Schakel je telefoon een uur voor het slapen gaan uit. Doe dingen die je kalmeren. Neem bijvoorbeeld een ​​warm bad, lees een tijdschrift of een roman, drink wat cafeïnevrije thee of warme melk.

6. Houd je slaapkamer koel in de nacht.
Voor de meeste mensen, zal 16 graden een geschikte temperatuur zijn om in slaap te laten.

7. Vermijd cafeïne tegen het einde van de middag en avond.
Cafeïne houdende koffie, thee, frisdrank, chocolade en suikerrijke snacks kunnen ervoor zorgen dat je moeilijker in slaap valt.

Exercise

8. Vermijd ”late night” trainen.
Sporten heeft een positieve invloed op je slaap. MAAR….. een krachtige workout te laat op de avond kan je ’s nachts wakker houden. Echter, kan een ontspannen wandeling na het eten je lichaam en geest tot rust brengen.

9. Vermijd alcohol en gekruid voedsel in de late avonduren.
Hoewel je met een slaapmutsje gemakkelijker in slaap valt, zorgt alcohol er wel voor dat je vaker wakker (gefragmenteerde slaap) wordt. Ook zal je merken dat je klaarwakker bent binnen een paar uur. Niet alleen alcohol heeft een negatief effect op je slaap. Je moet voor het slapen gaan ook uit de buurt blijven van gekruid voedsel of voedsel wat maagzuur of maagklachten kan veroorzaken.

10. Ga je een avond uit en drink je veel wijn of cocktails, zorg er dan voor dat je tussendoor veel water drinkt en houdt een fles water naast je bed.
Op deze manier, hoef je wanneer je “uitgedroogd” wakker wordt niet je bed uit.

11. Maak ’s avonds een to do list voor de volgende dag.
Zo maak je je geest leeg en zul je zien dat je geest ’s ochtends ook rustiger zal zijn.

Notes

12. Houd pen en papier naast je bed.
Als je wakker wordt in het midden van de nacht, en je geest is aan het racen met gedachten van de dingen die je nog moet doen, schrijf ze dan op. Zo hoef je niet bang te zijn dat je ze de volgende ochtend bent vergeten en kun je met een gerust hart gaan slapen.

13. Ga uit bed wanneer je niet in slaap valt binnen 20 minuten.
Ga uit bed en vindt een ontspannen plek om te lezen. Ga geen tv kijken of computeren en doe ook geen dingen die denkwerk vereisen. Zodra je je weer slaperig begint te voelen, keer je weer terug naar bed.

14. Beperk je siësta tot een maximum van 30 minuten.
Ongeacht hoe weinig je de avond ervoor hebt geslapen… Een dutje te laat op de dag of te lang kan een tot een slapeloze nacht leiden.

15. Probeer op hetzelfde tijdstip op te staan en naar bed te gaan (ongeacht hoeveel slaap je de nacht ervoor had).
Hoe dichter je houdt aan een routine, hoe meer je lichaam dit begint te herkennen en adequaat gaat reageren op het naar bed gaan en wakker worden. Probeer niet,, de verloren slaap tijdens de week,in te halen in het weekend.

Helpen deze tips niet zoek dan professionele hulp. Chronische slapeloosheid, slaapapneu (een ademhalingsstoornis die slaapstoornissen veroorzaakt) of rusteloze benen syndroom zijn allemaal te behandelen met professionele hulp.

Love, C

Sleep well

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s