Tien tips voor een frisse en stralende huid!

Twee weken terug gaf ik je tips om af te koelen. Zo adviseerde ik je wanneer je het heel warm hebt pepermunt te nemen. Pepermunt heeft een verkoelend effect op het lichaam. Tevens heeft pepermunt ook een positieve invloed op je huid. Naast pepermunt zijn er nog tal van andere voedingsmiddelen die een positieve werking hebben op je huid. Vandaag ga ik je die voedingsproducten geven. Wat je eet is namelijk belangrijker dan wat je op je huid smeert! Wanneer je deze producten toevoegt aan je dagelijkse eetpatroon zal je zien dat je huid gaat stralen.

1. Pepermunt
Terwijl munt erg activerend kan zijn, is het ook heerlijk ontspannend voor het lichaam. Wanneer je ontspannen bent, verminder je de aanmaak van stresshormonen, wat weer op zijn beurt een positieve werking heeft op je huid. Stress is een trigger voor acne en vroegtijdige veroudering. Daarnaast kan mint de androgenen, die de olieproductie triggeren en daardoor acne veroorzaken, helpen te verminderen.

Groene groentes

2. Groene en donkergroene groentes
Groene groentes bevatten veel vitamine B6, een vitamine met de eigenschap die zwellingen doen verminderen, waardoor puistjes sneller krimpen, kleiner worden en ten slotte verdwijnen. Kortom heb je last van acne, eet dan wat meer groene groentes!

3. Komkommer
Deze verfrissende schijfjes zijn veel meer dan een natuurlijke gezichtsbehandeling. Komkommers zijn vergelijkbaar met watermeloen. Ze beschikken namelijk ook over een hydraterende eigenschap. Daarnaast is komkommer sap rijk aan silica, wat bekend staat om de verbeterende werking van de teint van de huid. Ook geeft silica een gezonde gloed aan je huid. Silica is een trace mineraal dat helpt ons bindweefsel te versterken. De silica en antioxidanten in komkommers voeden de droge huid en helpen de huid te verjongen. Ook kun je de strijd tegen sproeten aangaan met komkommer sap. Het is een veiligere methode dan welke whitening crème dan ook! Om je te ontdoen van sproeten, hoef je alleen maar wat komkommer sap over je gezicht te deppen.

4. Kurkuma
Deze wortel is super ontstekingsremmend. Kurkuma vertraagt het verouderingsproces van de huid, hydrateert de droge huid en maakt de huid soepel.

Coconut Water

5. Coconut water
Kokoswater bevat een plantenhormoon, genaamd cytokines. Deze stof vertraagt het verouderingsproces, regelt de pH- waarde en hersteld en onderhoudt het bindweefsel. Ook helpt kokosnoot water acne en ouderdomsvlekken te verminderen.

6. Vitamine A (Retinol)
Misschien wel de belangrijkste vitamine als het over celdeling en vernieuwing gaat. Volgens dermatologen ook de enige vitamine die daadwerkelijk helpt bij toediening van buitenaf. Vitamine A bevordert celdeling en versterkt de bescherming van de huid tegen ontstekingen. Het is een in vet oplosbare vitamine en zit voornamelijk in lever, vis en boter.

7. Venkel
Veel kruiden brengen op een natuurlijke wijze ‘warmte’ aan je lichaam, maar venkel heeft een ‘verkoelend effect’ op je lichaam. Venkel wordt vooral gebruikt voor een goede spijsvertering. En je spijsvertering speelt weer een rol in het gezond en mooi houden van je huid. Een goed lopende spijsvertering zie je aan de buitenkant!

8. Vitamine C
Het eten van zowel kiwi´s als citrusvruchten is buitengewoon goed voor iemand die een te droge huid heeft of een schilferige huid. Roken is trouwens funest voor je huid, als je een droge huid hebt en rookt, zal de conditie van je huid sterk achter uit gaan.

Wortelen

9. Wortelen
Wortelen zijn niet alleen goed voor je ogen, maar ook voor je huid. Wortelen zijn rijk aan vitamine A en helpen overproductie van cellen in de buitenste laag van de huid voorkomen. Dat is waar een teveel aan talg gecombineerd met dode cellen en klompen poriën. Tevens vermindert Vitamine A de ontwikkeling van huid-kankercellen.

10. Vocht
Water, water water! Om gif- en afvalstoffen zo snel mogelijk uit je lichaam te spoelen en je huid voldoende hydratatie van binnen uit te geven.

Wanneer je deze voedingsmiddelen toevoegt aan je eetschema is het natuurlijk wel belangrijk dat je de gewoontes die een negatieve werking hebben op je huid vermijdt. Dus…. Vermijdt:

  • Sigaretten
  • Alcohol
  • Witte suiker
  • Zout (beperk het zoutgebruik in het voedsel drastisch als er sprake is van een of andere vorm van huidprobleem!)
  • Verbranden in de zon

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s