Beat the Heat

Stay Cool!

De komende dagen kunnen de temperaturen flink oplopen. Wanneer de temperaturen stijgen kan het moeilijk zijn om niet te fantaseren over een verfrissende duik in de zee of het zwembad. Gelukkig zijn er tal van andere manieren om deze zomer koel te blijven.

Ik geef je 10 verrassende manieren om op een simpele en goedkope manier af te koelen. Uiteenlopend van advies over wat je moet eten tot aan het vinden van de koudste plek in je huis.

1. Koel je pols

Wikkel een ijsblokje in een handdoek en breng het aan op een van je puls punten. Bijvoorbeeld je polsen, achter je knieën en/ of de binnenkant van je ellebogen (1 minuut), dan verwijder het voor een minuut en herhaal je het totdat je je koel genoeg voelt. Puls punten zijn gebieden met de beste circulatie, dus het verlagen van je bloedtemperatuur op die plekken zal een koelende werking geven op het gehele lichaam.

Munt

2. Probeer een vleugje munt

De menthol in mint zorgt voor een verkoelend effect. Kauwen op een stukje kauwgom dat menthol bevat zal leiden tot koude-gevoelige zenuwen in je mond, het drinken van een glas water proeft dan kouder dan normaal. Lotions en zepen die mint of menthol bevatten zullen je huid een ijzig gevoel geven.

3. Wees zuinig met haarverzorging

Tijdens de zomermaanden, zweet ons hele lichaam meer-en dus ook onze hoofdhuid. Vermijd het verzwaren van je haar met zware haarproducten, zodat je hoofdhuid in contact kan staan met de lucht, en je hoofd dus kan koelen.

4. Pas op met ijs

Hoewel een bolletje ijs voor een tijdelijk verkoeling zorgt, is dat geen blijvende cooling. Ongeveer 15-20 minuten na het eten van een bolletje ijs begint je lichaam met het verteren en opslaan van de calorieën, waardoor vervolgens je lichaamstemperatuur verhoogt.

5. Denk cool

Je bent je bewust van je hele lichaam en geest verbinding? Verbeeld jezelf eens een kille/koele plek in, zodat je rustig afkoelt. Dit is vooral belangrijk wanneer je je in een stressvolle situatie bevindt, bijvoorbeeld in de rij van een attractie. Probeer je eens in te beelden dat je je op een rustige en koele plek bevindt of nog beter drijvend in een zwembad 🙂

6. Ga naar beneden

Het is waar dat warmte stijgt: warme lucht is minder dicht, zodat het naar boven drijft. Als je thuis bent is het een heel groot verschil of je op de eerste of derde verdieping bent. Een goede manier om kamers op de bovenverdieping cooler te krijgen is door een ​​ventilator te plaatsen in een venster zodat de warme lucht naar buiten wordt gezogen.

Hete peper

7. Eet pittig eten

Dankzij capsaïcine, een chemische stof gevonden in hete pepers, gaat je lichaam zweten wanneer je kruidig ​​voedsel eet, zonder je lichaamstemperatuur te verhogen. Als het vocht uit je huid verdampt is zullen alle lichaamsoppervlakken worden afgekoeld.

8. Snijd een komkommer of watermeloen

Op een warme dag, zal het eten van groenten en fruit en groenten met een hoog watergehalte niet alleen helpen bij het hydrateren van je lichaam, maar zorgen de toegevoegde vloeistoffen ervoor dat je warmte afstaat doordat je bloed dunner wordt.

9. Groente

Iedereen weet dat groenten goed voor je zijn, maar zoals met alles geldt ook voor groente dat bepaalde soorten beter zijn dan anderen. Waterrijke groenten zoals komkommer, radijs en bladgroenten, zijn een stiekeme bron van hydratatie, een belangrijk iets voor je lichaam, omdat je niet kunt afkoelen wanneer je zweet, tenzij je je lichaam goed hydrateerd.

10. Zit stil

Hoewel het verleidelijk is om af te koelen met een waaier. Kun je beter stil blijven zitten. Wanneer je beweegt scheid je energie uit. Door het uitscheiden van energie krijg je het uiteindelijk nog warmer.

Enjoy these sunny days!

Love, C

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s