Je stofwisseling verhogen en vetverbranding stimuleren?

De zomer is in zicht, dat betekent het strand op. Ben jij nog niet helemaal bikini proof en zoek je net dat extra steuntje in de rug? Probeer eens een aantal van deze voedingsmiddelen toe te voegen aan je dagelijkse voeding. Op deze manier zul je veel calorieën verbranden en daarnaast verbeter je ook meteen je algehele gezondheid. Naast deze voedingsmiddelen blijft bewegen natuurlijk ook heel erg belangrijk.

1. Grapefruits

Grapefruits versnellen je stofwisseling en helpen bij het verbranden van calorieën. Deze vrucht geeft je sneller een vol gevoel Bovendien is de grapefruit rijk aan vezels die  je helpen je bloedglucosewaarden te stabiliseren. Je kunt grapefruit toevoegen aan je fruitsalade, smoothies of drink een overheerlijk grapefruitsapje.

2. Selderij Image

Het geheim van selderij is heel eenvoudig: het bevat minder calorieën en helpt meer te verbranden dan je eet. Selderij bestaat grotendeels uit water, dat is waarom het ideaal is als onderdeel van een evenwichtige voeding. Combineer het wel met een aantal andere voedingsmiddelen, want selderij beschikt niet over alle nodige mineralen en voedingsstoffen.

3. Hele granen

Studies tonen aan dat hele granen gezonder zijn dan geraffineerde granen, het verlaagt het risico op het krijgen van een chronische ziekte. Het kost ook meer tijd om te verteren waardoor je minder snel weer honger zult hebben. Volle granen zijn rijk aan diverse vitaminen, mineralen en koolhydraten, maar weinig vet 🙂

4. Groene thee

Als je nog niet wist dat groene thee een goede stofwisseling booster is dan is het nu de hoogste tijd om hiermee aan de slag te gaan! Deze exotische Aziatische warme drank is iets gewoons geworden in ons leven, maar we mogen niet de gezonde eigenschappen vergeten. Rijk aan antioxidanten, verhoogt groene thee je stofwisseling en helpt het je bij het verliezen van gewicht!

5. Omega- 3

Het is wetenschappelijk bewezen dat omega-3 werkt als een metabolisme regulator. Omega-3 is een vetzuur dat het hormoon leptine niveau beïnvloedt, leptine bepaalt hoe snel vet wordt verbrand. Omega-3 wordt niet geproduceerd door ons lichaam en kunnen we alleen binnen krijgen door het eten van vis (tonijn, haring, zalm in de eerste plaats) of door middel van speciale additieven en omega-3 supplementen.

6. Koffie

Ik denk dat niemand zijn of haar leven voor kan stellen zonder een kopje heerlijke koffie om wakker te worden en de start van een leuke vrolijke ochtend. We weten allemaal dat het de cafeïne is die ons levendig en alert houdt. Als je een dosis cafeïne binnenkrijgt neemt je hartslag toe,  verhoogt de circulatie van zuurstof door het bloed en verbrand je meer calorieën. Helaas wordt het effect vaak teniet gedaan door het toevoegen van suiker en/of melk aan je koffie. Denk eens aan een fatsoenlijke vervanger bijvoorbeeld kaneel.

7. Avocado

Avocado is een super vetverbrander. Het bevat enkelvoudig onverzadigde vet die je stofwisseling versnelt en beschermt het energieproducerende deel van de cellen tegen schade door vrije radicalen. Bovendien beschikt avocado over veel prachtige voordelen voor de gezondheid. Het vermindert het cholesterolgehalte, heelt wonden, vermindert je risico op hart-en vaatziekten en beroerte en is goed voor  je ogen en haar.

8. Spicy eten

Iedere pittige kruiden behoort tot de groep van voedingsmiddelen die helpen calorieën sneller te verbranden. Ze zijn niet rijk aan calorieën en ze kunnen een geweldige aanvulling zijn op je maaltijd. Dit kan cayennepeper zijn maar bijvoorbeeld ook de Chinees 5-kruidenpoeder (5 spice powder) bestaande uit kassia, kruidnagel, steranijs, venkelzaad en sichuanpeper.

9.Chia zaden

Chia zaden zijn rijk aan eiwitten, vezels en omega-3 vetten en helpen de stofwisseling te stimuleren, de eetlust te onderdrukken, en zet glucagon aan, ons grote vetverbrandend hormoon. Chia zaden zorgen voor een lang verzadigd gevoel en voorkomt dat je te veel gaat eten. Je kunt ze toevoegen aan je smoothies, salades, yoghurt of havermout.

Image

10. Paranoten

Een andere heerlijke snack die ervoor zorgt dat je meer calorieën verbrandt is de paranoot. Deze noten versnellen je stofwisseling door het omzetten van het fundamentele schildklierhormoon in T3, de actieve vorm van het schildklierhormoon. Paranoten kunnen ook een positieve bijdrage leveren bij het bestrijden van cellulitis en stimuleren van het immuunsysteem.

Enjoy this Sunny Day!!

Love, C

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s