Lose that baby weight!

Moeders in spé, opgelet: hoe kom je na je zwangerschap weer op energie en raak je al die overtollige kilo’s kwijt?

Tijdens de zwangerschap komt een vrouw gemiddeld 10 tot 12 kilo aan. 5 tot 6 kilo hiervan is vruchtwater en placenta. Deze ben je na de bevalling snel kwijt. Maar ook je borsten en je baarmoeder zijn zwaarder geworden en je lichaam houd veel meer vocht vast. Met gezond eten en lichte beweging verlies je deze eerste kilo’s binnen enkele weken. Snel afvallen na de bevalling van je kind gaat dus in de eerste weken vanzelf! Maar hoe zit dat dan met de rest van de kilo’s? Daar zul je toch echt zelf wat aan moeten doen!

Let op: geef je nog borstvoeding, dan is het heel belangrijk dat je geen crash dieet volgt en juist bepaalde voedingsstoffen binnen krijgt.

Hier een Top 5 van voedingsmiddelen die niet mogen ontbreken in je nieuwe eetschema:

1. Vezelrijke granen
Een kom granen bij je ontbijt zal je honger stillen en constipatie verhelpen. Borstvoeding kan de darmen namelijk doen vertragen.  Probeer Kellogg’s All Bran eens met wat magere yoghurt. Naast het feit dat yoghurt rijk aan calcium is, beschikt yoghurt over probiotica, “goede” bacteriën, die kunnen helpen bij de spijsvertering.
Afbeelding
2. Eieren
Om van je ”baby” gewicht af te komen, eet eieren voor het ontbijt. Dit zorgt ervoor dat je minder calorieën eet de rest van de dag,  Eieren zijn onder andere rijk aan CholineCholine helpt het geheugen te verbeteren, hersenontwikkeling- en functies, hart- en vaatgezondheid, vetverbranding, lever gezondheid en je energieniveau. Wanneer je tijdens je zwangerschap choline tot je neemt, ondersteun je de hersenontwikkeling van de foetus.

3. Rundvlees
Rundvlees zit vol met ijzer en zink, twee belangrijke mineralen voor het terugwinnen van je energie en de productie van moedermelk. De opname van ijzer wordt bevorderd door vitamine C. Zorg daarom dat je bij elke maaltijd iets met vitamine C eet of drinkt, zoals sinaasappelsap of een stuk fruit.

4 . Wilde Alaska zalm
Zalm bevat omega- 3 vetzuren, die goed zijn voor je hart en een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen van je baby wanneer je borstvoeding geeft. Kies voor Wilde Alaska rassen, omdat deze weinig kankerverwekkende PCB’s en kwik bevatten.

Afbeelding

5 . Spinazie
Deze voedzame groene bladgroente bevat twee essentiële voedingsstoffen die nieuwe moeders nodig hebben namelijk; foliumzuur en mangaan. Foliumzuur helpt bij de productie van nieuwe bloedcellen, vooral belangrijk voor vrouwen die veel bloedverlies ervaren tijdens de bevalling. Mangaan, helpt bij de ontwikkeling van bot, kraakbeen en collageen. Tijdens de zwangerschap bevordert mangaan de groei van foetaal weefsel, voornamelijk botten en kraakbeen.

Love, C

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s