Hoe blijf je op gewicht tijdens je vakantie?

De zomer verandert alles, van onze mode keuzes en workout schema’s ( in de vroege ochtend hardlopen door het park), tot wanneer en wat we willen eten.

“Het lichaam weerspiegelt wat er buiten gebeurt”. Wat inhoudt dat waar je lichaam behoefte aan heeft in februari heel anders is dan je behoefte op een lange en zweterige zomerdag. Wil je ervoor zorgen dat je niet kilo’s aankomt na de zomer en/of je vakantie? Volg dan de volgende tips op:

1. Het begint allemaal bij je ontbijt
Ontbijt zo gezond mogelijk. Wanneer je bijvoorbeeld in Frankrijk bent is het heel verleidelijk om een Pain au Chocolat te halen bij de boulangerie om de hoek. Maar probeer je in te houden. Heb je een huis of appartement neem dan havermout van huis mee. Zit je in een hotel kies dan voor ei of neem yoghurt met wat muesli en fruit.

Zorg dat je zo gezond mogelijk ontbijt. Vaak heb je hier zelf nog wel wat invloed op. Het is verleidelijk om croissants met jam te gaan eten, maar dit haalt wel je energie voor de rest van de dag weg!

Afbeelding

2. Eet zo puur en lokaal mogelijk
Ga je naar de mediterrane landen? Dan heb je het makkelijk! In deze landen kan je heel goed en lekker eten, weet ik uit ervaring. Het is vooral een keuze. Blijf weg van de ”toeristenboulevard” met pizza en frites af en ga op zoek naar authentieke plaatsen met puur eten. Kies in deze restaurants dan voor een lekker stukje vlees met groente of een visje 🙂

Heb je een vakantie huis en kook je zelf? Ga dan naar de lokale markt en koop verse producten.

3. Eet koolhydraten in de ochtend
Om de gewichtstoename van enkelvoudige koolhydraten te minimaliseren, probeer ze eerder op de dag te eten. Ze zeggen niet voor niets: Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar. In de ochtend hoeft je alvleesklier maar een minimale hoeveelheid insuline af te scheiden om je koolhydraten op te nemen in je bloed. Dit is het beste moment om koolhydraten te nemen en je energie op peil te brengen.

4. Zorg voor gezonde snacks
Neem wanneer je onderweg bent altijd wat rauwe, ongebrande noten mee.  Fruit is vaak ook erg makkelijk mee te nemen, maar kan je vaak ook overal kopen.

5. Vermijd pizza’s, pasta’s en brood
Probeer als lunch zoveel mogelijk salades te eten en vermijd pizza’s en brood. Vrijwel overal kun je tegenwoordig een salade bestellen, pak deze kans! Vraag je salade dan wel ZONDER dressing en besprenkel het zelf met olijfolie. Je hoeft natuurlijk niet de hele dag salade te eten je kunt ook kiezen voor gegrilde vis of gerechten met seizoensgroente.

6. Als Je Uit Eten Gaat

  • Laat het brood staan
  • Neem als voorgerecht een salade of een ander gerecht met groente, vis of schelp- en schaaldieren
  • Probeer je alcohol consumptie te beperken en drink veel water
  • Bestel als hoofdgerecht gegrilde vis, kip, kalkoen, schelp- of schaaldieren of een vegetarisch gerecht
  • Bestel extra groente bij en neem niet elke dag frites of rijst
  • Sla je dessert over, door de alcohol krijg je al genoeg suikers binnen

7. Drink Veel Water
Zorg dat je de hele dag door goed gehydrateerd blijft. Begin je dag met twee glazen water en drink voor elke maaltijd een glas water. Wacht op de dag zo lang mogelijk met het drinken van alcohol. Vermijd ook frisdranken, fruitsappen en energiedrankjes.

8. Heb je regelmatig last van constipatie op vakantie ? 
Het is waarschijnlijk een gevolg van te weinig vezels en water. Let dus op dat je wat meer vezelrijke voeding nuttigt en minstens 2 liter water drinkt!

9. Sport
Sport ook tijdens hun vakantie. Ga lekker een half uurtje zwemmen iedere dag of wandel/ ren over het strand!
Waar je ook bent overal zijn sportscholen,  dus ook daar kun je een uurtje naartoe gaan.

Enjoy your Holiday!

Love, C

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s