Enjoy a HAPPY and HEALTHY EASTER!

A Happy and Healthy Easter!

Net toen je dacht: ” Ik heb alle feestdagen wel achter de rug en ik ben eindelijk die kerst kilo’s kwijt, ” komt Pasen. Torenhoge chocolade kuikens en konijntjes vullen de winkels, je familieleden zijn afgelopen week al druk bezig geweest met het organiseren van een overheerlijke paasbrunch. Maar….. don’t stress! Ook jij kunt genieten van deze feestelijke viering zonder afstand te moeten doen van je dieet!

De beste aanpak ?

Focus op de betekenis en de nonfood tradities van pasen in plaats van het eten. En als het dan toch op eten aankomt, let dan op de volgende dingen:

1. Bespaar calorieën elders in de dag voor een kleine uitspatting
Wanneer je een brunch hebt, probeer dan ’s avonds wat minder te eten en wanneer je ’s avonds een uitgebreid Paasdiner hebt, probeer je dan in te houden tijdens de brunch.

2. Ga niet aan tafel met een lege maag
Eet voordat je naar je brunch of diner gaat een gezonde snack, zoals een rijstwafel met pindakaas of amandelpasta of kook een eitje. Dit zorgt ervoor dat je niet aanvalt wanneer je al die lekkere paasgerechten ziet.

3. Probeer er een gezonde paasbrunch/lunch of diner van te maken
Begin met het maken van eigen sapjes en smoothies. Voor de brunch/lunch kun je naast de verse sappen bijvoorbeeld boekweit pannenkoeken maken of kook wat eieren en vul deze met een huisgemaakte eier, zalm- of tonijnsalade. Voor het diner is een gezonde keuze: asperges met zalm of ham.

Afbeelding

Afbeelding

4. Ga voor volkoren broodjes
Volkoren broodjes bevatten meer vezels en veel meer vitaminen en mineralen dan witte broodjes, plus ze vullen meer.

5. Houd chocolade voor het dessert
Chocolade is helemaal niet slecht voor je maar probeer kleine, individueel verpakte chocolade eieren te kopen. Vermijd de gigantische chocolade konijntjes, maakt niet uit hoe schattig ze zijn. En als je dan zo’n eitje eet doe dit dan niet op een lege maag. Door paaseitjes op een lege maag te eten gaat je bloedsuikerspiegel enorm omhoog waardoor je heel snel weer honger zult krijgen en je energieniveau zal dalen. Zorg er dus voor dat je de paaseieren pas eet na een eiwit- of vezelrijke maaltijd.

6. Beweeg
Ook al is de sportschool op eerste en tweede paasdag gesloten probeer toch te bewegen. Hoe meer brandstof je verbrandt via beweging hoe meer het je eetgedrag zal compenseren.Ga bijvoorbeeld met de hele familie een fietstocht maken of een heerlijke strandwandeling. En vergeet niet dat ook het zoeken van paaseieren in de tuin een hele goeie work-out is :)!

A Lovely Happy, Healthy Easter!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Michelle schreef:

    Claire!!! Echt een top verhaal, van het begin tot het einde zo herkenbaar! haha ik dacht ook hoe moet ik dit nou weer gaan aanpakken nu ik net zo lekker bezig ben met kilootjes kwijtraken 🙂 Goede tips schat! Alvast fijne paasdagen! XXX (ps: Sochtends glas citroensap werkt enorm goed, thanks!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s