10 voedingsmiddelen voor een mooie en stralende huid

Verzorg je huid met de juiste voeding

Word je ook zo moe om telkens verschillende duren en ineffectieve beauty producten te moeten gebruiken? Het wordt tijd om al die niet-effectieve producten weg te gooien en te beginnen met het eten van voeding voor een perfecte en stralende huid. Hoewel sommige voedingsmiddelen je huid kunnen verslechteren, kunnen anderen het verbeteren. Bekijk mijn lijst van 10 voedingsmiddelen die zorgen voor de perfecte huid!

1. Rode paprika’s

Rode paprika’s is een heerlijke groente die je rauw kunt eten of kan koken. Een rode paprika bevat meer dan 100% van je dagelijkse vitamine C behoefte. Ze bevatten ook aanzienlijke hoeveelheden voedingsvezels en vitamine B6. Bovendien is het rijk aan carotenoïden die rimpels helpen te voorkomen en de bloedcirculatie naar de huid stimuleert, waardoor je huid er jonger uitziet. Door hun carotenoïden, zijn rode paprika’s geweldig om acne te bestrijden.

Daarnaast bevat de rode paprika weinig calorieën. De vezel die de paprika bevat zal je helpen langer een vol gevoel geven met weinig calorieën. Plus, een vlekkeloze huid!

2. Zalm

Zalm is een uitstekend bron om stress, angst en depressie tegen te gaan. Zalm bevat ook een grote hoeveelheid aan vitamine D. En zoals je wellicht al weet, is vitamine D verantwoordelijk voor het gezond houden van je hart, botten, dikke darm en hersenen. Het helpt ook darmkanker, angst, depressie, hartkwaal en botziekte te voorkomen.

Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren die uitstekend geschikt zijn voor het bestrijden van ontstekingen, rimpels en acne. Zijn hoge omega-3 gehalte helpt je huid te hydrateren van binnenuit. Bovendien, hydrateert het eten van zalm je hoofdhuid en bevordert het sterk, gezond haar.

3. Coconut olie

Coconut olie is een van de rijkste bronnen van verzadigde vetzuren. Het bevat laurinezuur, een krachtig antibacteriël en antiviraal middel dat virussen, infecties, ontstekingen en acne weghoudt. Kokosolie is ook rijk aan essentiële vetzuren en vitamine E, die perfect zijn voor het vochtig, zacht en rimpelvrij houden van je huid.

4. Groene thee

Groene thee is een rijke bron van antioxidanten en het unieke aminozuur, L-theanine. Groene thee helpt je lichaam te ontspannen, werkt tegen stress en heeft een positief effect op je slaap.

De stof in groene thee, catechine, blokkeert de receptoren die signalen van de kankercellen krijgen om extra bloedvaten aan te maken. Daarnaast werkt groene thee ook als een ontgiftingsstof voor het lichaam. Hij activeert mechanismen in de lever die het mogelijk maken om kankerverwekkende giften op te ruimen. 

En dat is nog niet alles. Groene thee blijkt ook nog goed te werken als je wilt afvallen. Het werkt op verschillende manieren, het stimuleert de stofwisseling en het remt de eetlust. Daarnaast voorkomt het eetbuien. Er is veel verschil in groene thee. Zo bevat de groene thee uit de supermarkt niet zoveel catechine. De groene thee met de meeste EGCG is de japanse Matcha thee, dit zijn gestoomde bladeren die na droging heel fijn zijn vermalen. Voor de positieve effecten van groene thee op je gezondheid moet je ongeveer 3 koppen thee per dag drinken.

5. Spinazie

Spinazie is een gezonde en voedzame groente die je zeker moet toevoegen aan je dagelijkse voeding. Je kunt spinazie haten, maar het is een prachtige bron van ijzer, foliumzuur, chlorofyl, vitamine E, magnesium, vitamine A, vezels, plantaardige eiwitten en vitamine C. Door de antioxidante capaciteit, vitamine C, E en A is spinazie vooral geweldig voor je huid.

Spinazie bevat antioxidanten die de strijd tegen alle soorten huidproblemen aangaat. Voeg het toe aan je dagelijkse dieet en zie wat er gebeurt. Door het eten van spinazie, ben je bezig met het reinigen van je huid van binnenuit!

6. Zaden

Chia zaden, hennepzaden, zonnebloempitten, pompoenpitten en lijnzaad zijn allemaal geweldig voor je huid. Pompoenpitten en zonnebloempitten zijn beide rijk aan selenium, vitamine E, magnesium en eiwit. Selenium en eiwit houd alle rimpels weg. Vitamine E verbetert het vochtgehalte in je huid en magnesium verlaagt je stressniveau. De gezonde omega-3 vetzuren in lijnzaad, chia en hennepzaad zijn perfect voor de bestrijding van rimpels en acne. Plus, deze zaden zijn rijk aan eiwitten.

7. Selderij

Een andere groente voor een perfecte huid is selderij. Velen van ons onderschatten deze veggie, maar selderij bevat vitamine K. Vitamine K houdt de bloedsomloop gezond en helpt een hoge bloeddruk te verlagen wat stress vermindert en zoals je weet kan stress een slechte huid, migraine en zelfs kanker veroorzaken.

Selderij bevat ook natrium, kalium en water en kan helpen om uitdroging te voorkomen. Ik hoop dat je weet dat een vochtarme huid  droogheid, schilfering, rimpels, en puistjes betekent.

8. Papaya

Papaya is een heerlijke vrucht die een tal van nutritionele voordelen heeft. Het is zeer laag in calorieën (slechts 39 calorieën per 100 gram!) En het bevat ook geen cholesterol. Dus als je probeert om gewicht te verliezen, kun je overwegen papaja te eten.

Papaja is laag in fructose en is uitstekend voor de spijsvertering! De antioxidantwerking in combinatie met vitamine C, E en beta-caroteen, zijn goed in het verminderen van ontstekingen en acne. Bovendien kan vitamine C ook je huid beschermen tegen beschadiging van de zon.

9. Wortelen

Wortelen zijn niet alleen goed voor je ogen, maar ook voor je huid. Wortelen zijn rijk aan vitamine A en helpen overproductie van cellen in de buitenste laag van de huid voorkomen. Dat is waar een teveel aan talg gecombineerd met dode cellen en klompen poriën. Tevens vermindert Vitamine A de ontwikkeling van huid-kankercellen.

10. Pure Chocolade

Dit is een van mijn favoriete snacks die je bijna iedere dag kan eten voor een perfecte huid! Donkere chocolade is rijk aan antioxidanten, vetzuren en flavanolen die een stralende huid bevorderen. De antioxidanten in donkere chocolade helpen de ruwheid in je huid verminderen en beschermen tegen beschadiging door de zon. Bovendien, ontspant cacao de slagaders, verhoogt het de bloedcirculatie wat leidt tot een gezondere huid.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s