Suiker calorieën

 

Voedingsmiddelen die je niet moet eten!

Een calorie is een calorie, toch? Nou nee. De zogenaamde “Suiker” – calorieën afkomstig van koolhydraten- zijn de enige calorieën die gewichtsverlies en gewichtstoename echt beïnvloeden. Waarom? Ze laten je bloedsuikerspiegel stijgen, activeren het insuline hormoon en vertelt je lichaam om voedsel op te slaan als vet. Ondertussen, daalt je bloedsuikerspiegel en energie niveau, krijg je weer honger en ben je voordat je het weet op zoek naar de volgende suikerbom, zelfs voordat je nog klaar bent het verteren van de eerste.

Om de cyclus te doorbreken, beveel ik je aan om je inname van suiker tot 100 calorieën per dag te beperken. Zo houd je je insuline niveau in evenwicht, zodat je buikvet verbrandt en/of voorkomt. Om je keuzes zo gezond mogelijk te houden zal ik je 10 voedingsmiddelen geven die over verrassend veel suiker beschikken en dus vooral niet moet eten!

1. Zwarte Bonen

92 suiker calorieën per ½ kopje. Van het eten van bonen schiet je bloedsuikerspiegel als een achtbaan omhoog.

Low-Sugar tip: Als je smaakpapillen zijn ingesteld op peulvruchten, voeg een paar eetlepels hummus toe aan je maaltijd. Met slechts 16 calorieën suiker, kan hummus voldoen aan je verlangen naar suiker.

2. Vetarme Granola

160 suiker calorieën per ½ kopje. Op de achterkant van de verpakking van Granola staan vaak veel suikerhoudende siropen waaronder ahornsiroop, glucosestroop en high fructose corn syrup. Zelfs al staan deze er niet op.. muesli zit vol koolhydraten.

Low-Sugar tip: Als je toch wat crunch wilt toe voegen aan je yoghurt ’s ochtends, probeer dan een handje vol amandelen. Weinig suiker en vol met gezonde onverzadigde vetten.

3. Rijstmelk 

92 suiker calorieën per kop. Zelfs ongezoete rijstmelk is al zoet vanuit zichzelf. Waarom? Rijstmelk is eigenlijk gewoon suikerwater.

Low-Sugar tip: Als je zuivel-vrij wilt gaan zonder een lading aan suikers binnen te krijgen, adviseer ik je te kiezen voor ongezoete amandelmelk. De meeste merken bevatten minder dan 10 suiker calorieën per kop, anderen zijn volledig suikervrij.

4. Volkoren pasta 

208 suiker calorieën per kop. Het is misschien niet zo zoet, maar een kopje van deze zogenaamde goede granen  bevat meer insuline stekelige suikers dan vele candybars. Waarom? Een graan zelfs wanneer het over meer eiwitten en voedingsstoffen dan de witte tegenhangers beschikt, bestaat het nog steeds grotendeels uit koolhydraten. En, serieus, wie eet ooit maar slechts een kopje pasta?

Low-Sugar tip: Recht uit Japan, shirataki (spreek uit: shee-rah-tah-kee) noedels zijn een geweldige manier om de pasta maaltijden zonder alle koolhydraten te eten. Gemaakt van tofu zijn de noedels rijk aan eiwitten en laag in koolhydraten en natrium. Ze zijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten en bio winkels.

5. Peer

Slechts 92 suikercalorieën. Triest feit: zelfs natuurlijke suiker-als die in je peer-leidt tot het vrijkomen van insuline. Met het eten van een peer zit je al bijna aan je dagelijkse suikerlimiet.

Low-Sugar tip: Neem net zo lief een abrikoos. Abrikozen bevatten slechts 16 calorieën per stuk, allemaal met een royale doses vitamine C om je immuunsysteem tip-top in conditie te houden.

6. 0 % vet yoghurt

42 suiker calorieën per 100 ml. “Mensen geloven dat je van vet dik wordt, maar veel vetvrije opties zitten vol met suiker. Waarom? Voedsel fabrikanten maken vaak gebruik van suiker. Zo proberen zij het gebrek aan smaak te compenseren.

Low-Sugar tip: Als het gaat om yoghurt, neem Griekse Yoghurt. In tegenstelling tot de old-school yoghurt, is Griekse yoghurt niet wei. Het verwijderen van meer wei geeft Griekse yoghurt een dikkere consistentie, en een hoog eiwitgehalte en een laag suikergehalte. Daarnaast beschikt griekse yoghurt over veel minder lactose dan gewone yoghurt. Dit is gunstig voor mensen met een lactose-intolerantie want het maakt het makkelijker te verteren.

7. Gedroogde bananen

240 suiker calorieën per ¼ kopje. Nooit, maar dan OOK nooit, eet je je fruit gedroogd. Water is een hoofdbestanddeel van fruit, en kan daadwerkelijk helpen bij het reguleren van je bloedsuikerspiegel in het lichaam. Dus als je al het vocht uit je fruit haalt, zorg je er ook voor dat je bloedsuikerspiegel weer gaat stijgen.

Low-Sugar tip: Bessen zijn de perfecte vervanger. Zwarte bessen, bijvoorbeeld, bevatten 29 suiker calorieën per ½ kopje. Plus, ze bevatten water, wat ervoor zorgt dat je maag gevuld wordt en  je stofwisseling op zijn max draait.

8. Biologische volkoren wrap

80 suikercalorieën. Denk je dat een wrap een gemakkelijke manier is om koolhydraten te schrappen? Denk opnieuw. Broodjes en wraps variëren meestal niet enorm in koolhydraten- met name als ze afkomstig zijn van dezelfde ingrediënten.

Low-Sugar tip: Gemaakt van amandelmeel, is amandel brood graan-vrij, glutenvrij en low-carb.

 9. Zoete aardappel 

92 suikercalorieën. Tuurlijk, ze bevatten een beetje minder suiker dan de traditionele piepers (niet om meer voedingsstoffen te noemen), maar zoete aardappelen zijn nog steeds flink zoet. Wist je dat sommige zetmeel zo snel in het lichaam opgenomen kan worden dat ze de bloedsuikerspiegel sneller kan verhogen dan pure suiker?

Low-Sugar tip: Meer groen = minder zetmeel. Vrijwel elke groene veggie die er bestaan- van spinazie, broccoli tot aan sugar snaps- zijn ”freebie” voedingsmiddelen, wat inhoudt dat ze geen enkele suiker calorieën toevoegen aan je dagelijkse suiker inname.

10. Appelsap

116 suiker calorieën per 8 gram. Vruchten zitten vol met fructose en vezels. Juice het en je suikerspiegel springt omhoog. Plus, je verliest veel van de vitaminen en mineralen.

Low-Sugar tip: maak je eigen ongezoete ijsthee om je dorst te lessen met een gezonde portie antioxidanten en absoluut nul suiker calorieën.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s