Reset Your Body!

Reset

We hebben het allemaal weleens, dat gevoel na een heerlijk weekend van ooooo ik heb teveel gegeten en gedronken, grrrr! Meestal ben ik altijd erg oplettend met wat ik eet, dat betekent gluten, lactose en suikervrij. Maar soms heb je van die weekenden dat het erbij inschiet.

Je gaat gezellig uiteten, ik ben van mening dat je ook gezond uiteten kunt, maar toch heb je het niet altijd helemaal in de hand. Afgelopen weekend bestelde ik bijvoorbeeld een heerlijke zoete aardappel. En ja, zoete aardappelen zijn een superfood, maar op de manier waarop deze aardappel bereid werd kun je gerust het woord ”superfood” weglaten. Aan de aardappel werd namelijk kaas toegevoegd en vervolgens werd deze gebakken :(. Ik weet dan dat ik dit eigenlijk helemaal niet mag en wil eten, maar ik had zo’n honger, dus ik gaf me volledig over. En het was natuurlijk niet alleen de zoete aardappel, het was ook de wijn, de GT’s en de snacks toen ik ’s nachts thuis kwam…. And guess what.. I felt like crap nadat ik ze had opgegeten. En de volgende dag was dit gevoel nog erger.

Dus…. hoe ga je je lichaam dan resetten na zo’n slechte dag van eten, zonder meteen een sap dag in te hoeven lassen..?!

Onderzoek toont aan dat junk food verslavend is, wat kan leiden tot een vicieuze cirkel van hunkeren ,meer junk food. Dus het resetten van je voeding is de enige manier om je alles weer op de rails te krijgen. Probeer deze tips eens toe te passen wanneer je een ”slechte dag” hebt gehad, en maak je geen zorgen dit hebben we allemaal weleens!

1. Skip alle suiker en eet “schone” producten= minder suiker, zout en vet

2. Voeg bronnen van eiwitten en vezels toe aan elke maaltijd.                  

Eiwitten en vezels zorgen ervoor dat je een trage spijsvertering krijgt en houden je insuline op peil, wat betekent geen cravings.

3. Sport!

Sporten kalmeert ons en onderdrukt het stress hormoon, dat ervoor zorgt dat ons verlangen naar junk food mindert.

4. Slaap!

Slaap minstens zeven of acht uur per nacht. Voldoende slaap houdt de hormonen leptine (het hormoon dat ons vertelt dat we verzadigt zijn) en ghreline (het hormoon dat ons vertelt dat we honger hebben) in stand.

Wat werkt niet?

Vasten, oftewel je lichaam in de honger-modus zetten. Hierbij activeer je je stresshormonen, dit brengt ons in een toestand van ontsteking, en verstoort je normale stofwisseling. Met andere woorden, het minimaliseren van calorieën resulteert in meer vetopslag. Don’t do it!

Enjoy your sunday!

Love, C

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. wolferien schreef:

  balen he? dat je na een tijdje goed eten je meteen zo slecht kunt voelen na slecht eten… en dat dat slechte eten dan vaak zo lekker is 😦 maar goed. dat lekkere weegt niet op tegen het slecht voelen!

  1. ClairesDietFiles schreef:

   Jaaaa, maar af en toe is het dus weleens goed om te zondigen! Ten eerste omdat je dieet dan makkelijker vol te houden is en omdat je lichaam niet door 1 dag zondigen (wel normale hoeveelheden aanhouden) vet gaat opslaan, je lichaam kan niet zo snel van ritme veranderen 🙂

   1. wolferien schreef:

    Gelukkig niet! Maar mijn darmen zijn na dag flink zondigen vaak wel van slag haha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s