A new year, a new you!

We maken allemaal goeie voornemens voor het nieuwe jaar maar toch kunnen deze nog weleens lastig zijn , mensen beginnen vaak te ambitieus waardoor het moeilijk is je aan deze voornemens te houden. Wist je dat van alle mensen die goede voornemens maken, slechts 8 % zich daadwerkelijk daaraan houdt? Nu, kan ik dit niet geheel met zekerheid zeggen, maar ik heb een vaag vermoeden dat dit komt omdat de voornemens die mensen maken vaak te groot zijn! Hieronder ga ik je enkele voorbeelden geven van voornemens die ”TOO MUCH” zijn. Vervolgens geef ik je de juiste benadering zodat je goede voornemen wel een kans van slagen heeft.

Ik ga nooit meer een sigaret roken!

Cold turkey stoppen met roken is moeilijk, maar in dit geval is het de beste oplossing. In plaats van denken “ik mag nooit meer roken ” probeer je te denken aan het moment op de dag. Dit zal het stoppen met roken veel gemakkelijker maken. Ook acupunctuur kan je helpen bij het stoppen. Door je op het moment zelf te focussen en niet na te denken over stoppen met roken voor altijd  zul je gemakkelijker afstand kunnen doen van je sigaretten.

Ik wil voor de zomer helamaal ”in shape” zijn en een ​​sixpack hebben!

In plaats van zo’n harde deadline kun je beter werken aan een gezond en fit lichaam. Kleine dingen zoals het matige van je alcoholgebruik, meer water drinken, meer groenten consumeren kunnen ingrijpende gevolgen hebben voor je lichaam en uiterlijk. Persoonlijk merk ik dat mijn huid er een stuk beter uitziet als ik mezelf goed hydrateer. Zelfs als je besluit om je workout 20 minuten langer te maken dan dat je nu doet is dit al een grote verbetering. Helemaal wanneer je afgelopen jaar heel weinig naar de sportschool bent geweest.

Ik ga dit jaar heel veel geld verdienen!

In tijden van economische crisis is het beter om te kijken naar manieren om veel geld te besparen. In deze tijd zul je niet zo snel een loonsverhoging krijgen. Besparing, echter, is zeer realistisch! Je zou zelfs kunnen kijken naar een aantal applicaties voor je smartphone. Inmiddels bestaan er veel handige apps die je helpen geld te besparen. Denk bijvoorbeeld aan Kieskeurig, Streepjescodescanner, waarmee je in de winkel kunt checken of allerlei producten daadwerkelijk zo goedkoop zijn als de winkel zegt.

Ik ga alles plannen en organiseren!

Alles op de juiste plaats hebben is een heel mooi voornemen. Je zou kunnen beginnen met het dromen over perfecte foto albums op je computer, alle documenten opgeslagen op de juiste plaats. Dit gaat niet over één nacht ijs. Alles organiseren kost erg veel tijd en misschien wanneer je je beseft dat je het toch allemaal niet zo snel gaat als je had gewild je teleurgesteld raakt. Om teleurstelling te voorkomen, verander je je manieren voor de toekomst! Denk bijvoorbeeld: ” Vanaf nu ga ik georganiseerder door het leven”. Wanneer je klaar bent met iets, plaats het terug op de plek waar het stond.

Veel succes iedereen!

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s