Kerstkilo’s kwijt?


Raak die kerstkilo’s zo snel mogelijk kwijt

Werd jij vanochtend ook wakker met de gedachte van ooooooh, waarom heb ik de afgelopen dagen toch zoveel gegeten…

Raak niet in paniek!!! Teveel eten kan iedereen weleens overkomen. En geloof mij, wat je op eerste en tweede kerstdag allemaal eet resulteert niet meteen in een ”obese” figuur.

Een dag of drie teveel eten heeft wel invloed op je vermogen om gewicht te verliezen, maar het zal niet je gewicht drastisch doen stijgen!

Dus, geloof me, het belangrijkste is om jezelf weer op de rails te krijgen – wat betekent niet het overslaan van maaltijden of slachtoffer te worden van de ”Ik faal toch al met mijn dieet, dus ik kan net zo goed door blijven eten” mentaliteit.

Deze tips helpen je je gezonde gewoontes te hervatten. Op gewicht blijven of gewicht verliezen heeft namelijk veel meer te maken met de beslissingen die je maakt gedurende een lange periode dan een paar dagen teveel lekkere en/of ongezonde dingen eten.

1. Ontbijten
Zelfs als je wakker wordt met een vol gevoel dwing je jezelf om de dag te beginnen met een gezond ontbijt. Hiermee reset je niet alleen je lichaam door je stofwisseling op gang te brengen, maar het maakt je ook mentaal klaar voor een dag regelmatig eten.

2. Hydrateren, hydrateren, hydrateren
Water geeft je een vol gevoel zodat je niet zo snel in de verleiding zal komen om je eetpatroon van de kerst voort zal zetten naar de dagen erna.

3. Neem een vullende salade tijdens de lunch
Het water in de groenten zal je helpen te hydrateren en het kater gevoel doen afnemen.

4. Eet een vieruurtje
Het is belangrijk om je stofwisseling continue bezig te houden, zodat je niet plotseling weer terugvalt in je ”kerst” ritme. Met een handje amandelen en een stuk fruit moet het lukken.

5. Kook diner thuis
Als je plannen had om uit eten te gaan met je vrienden, nodig ze dan bij je thuis uit voor een gezonde reset your body maaltijd! Ga voor “clean” eten, zoals een stukje vis met geroosterde groenten en quinoa.

6. Duik de sportschool in  

Ik snap dat je hoofd er niet naar staat, maar probeer echt naar de sportschool te gaan. Na je workout zul je je echt veel beter voelen! Zelfs een lichte yogales of het heffen van een aantal eenvoudige gewichten zal wonderen doen!

Enjoy your healthy weekend!

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s