Gezond de feestdagen door!

Help de kerst komt eraan!

Kerst is in aantocht en het einde van het jaar is in zicht. Een tijd vol gezelligheid en natuurlijk lekker eten en drinken. De kilo’s vliegen er extra makkelijk aan in deze periode. Hoe kun je volop genieten in restaurants en toch gewichtstoename voorkomen? In deze post ga ik je een aantal tips geven zodat jij straks precies weet wat je moet bestellen in bepaalde restaurants!

Wat te bestellen in een Italiaans restaurant?

Je keuzes kunnen gericht zijn op salades en pasta gerechten (volkoren en zonder ei, indien mogelijk ) met groenten zoals gekookte uien, champignons (bij voorkeur shiitake) en broccoli.

Wat te bestellen bij een Chinees restaurant?

De gezondere gerechten in een Chinees restaurant zijn: Moo Shu gestoomde groenten, rijst noedels met groenten en soms loempia’s. Je kan het berichtje lezen, maar je kunt beter de fortune cookie zelf niet opeten!

Wat te bestellen bij een Japans restaurant?

Sushi is een gezond gerecht en vaak geven ze je de mogelijkheid om zelf de ingrediënten te kiezen . Als je niet van rauwe vis houdt: in veel Japanse restaurants serveren ze vegetarische sushi. In traditionele Japanse restaurants kun je soba noedels bestellen gemengd met groenten en wat wakame (zeewier) en bieslook. En vergeet niet je miso te bestellen. Als je tempura bestelt, vraag dan om wat rauwe daikon (witte radijs), aangezien dit helpt de olie te verteren. Sojasaus kan ook helpen bij de vertering van vetten.

Wat te bestellen bij een Mexicaans restaurant?

Voor Mexicaanse restaurants raad ik aan om ervoor te zorgen dat de olie die ze gebruiken van goede kwaliteit is. Bestel maïs tortilla’s in plaats van witte bloem en gebruik guacamole in plaats van zure room. Je kunt bonen en rijst bestellen met groenten.

Wat te bestellen bij een Indiaas restaurant?

Een populaire gezonde keuze in Indiase restaurants is groente Biryani (roergebakken groenten met rijst, noten en kleine stukjes fruit). Je kunt ook een bloemkool – aardappel gerecht (Aloo Gobi ), een stoofpot kikkererwten ( Channa Masala) of gekookte linzen (Dal) bestellen .

Wat te bestellen in een Arabisch restaurant?

Tabouleh (tarwegries, olijfolie en peterselie), Linzen soep, Hummus (kikkererwten en tahin) of een gemengde groenteschotel zijn enkele gezonde gerechten die kunnen worden besteld in een Arabisch restaurant. Je kan ook genieten van traditionele gerechten zoals couscous of linzen met bulgur (Mujadara ) .

Wat te bestellen bij een Thais restaurant?

Als je naar een Thais restaurant gaat kun je een rijst noodle gerecht (Pad Thai) bestellen en vragen om het te bereiden met groenten en tofu in plaats van vlees en benadruk het feit dat je niet wilt dat er suiker aan toegevoegd wordt. Als de bouillon vegetarisch is kun je als voorgerecht een Tom Yum Groentesoep bestellen met of zonder noedels. Een ander typisch en redelijk gezond gerecht is plantaardige curry.

Wat te bestellen bij een Ethiopisch restaurant?

Een gezonde maaltijd van granen, groente en greens is een genot. Het Injera brood is een sponsachtig brood gemaakt van het traditionele graan Teff. Daarnaast kan je ook een Buticha (kikkererwten salade) of een Kik Alicha (een vegetarische plateau met gele spliterwten) bestellen.

We moeten ons ervan bewust zijn dat als we ergens gaan eten wij de klant zijn. We moeten dus niet verlegen zijn.. Je kan makkelijk vragen of ze het gerecht iets anders willen bereiden dan op de kaart staat. Doe dit dan wel met een lieve glimlach 🙂

Uiteraard kunnen we van tijd tot tijd uitzonderingen maken, uiteten gaan moet nog wel een feestjes blijven 🙂

Oja en over feestjes gesproken…. Heb je nog geen plannen met NYE?

Dan is dit het feestje om het jaar af te sluiten: Cuba Libre Fiesta!

Voor tickets: http://link2ticket.nl/ordermain.aspx?elink=A1hXcUMFflpEVA&refid=124

Enjoy Your Healthy Christmas!

Love, Claire

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Herald schreef:

    heb je tips wat te eten bij vd Valk 😉 ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s