5 manieren om gewichtstoename te voorkomen deze winter!

De winter is dan nog misschien niet officieel begonnen, maar de temperatuur daalt al. Vaak wanneer het kouder is hebben we meer behoefte aan eten. Hieronder zal ik je enkele tips geven om toch lekker te kunnen genieten van het eten gedurende de winter periode maar zonder dat je aankomt!

1. Sport buiten!

Hoewel je minder snel geneigd bent om naar buiten te gaan, het is inmiddels ijskoud buiten, moet je je er toch tegen verzetten! Of het nu gaat om hardlopen, fietsen of het oh-zo-feestelijke schaatsen (waarmee je wel 450 calorieën per uur verbrandt, actief zijn in de natuur is gewoon leuker dan sportten in een overvolle sportschool. Onderzoek toont ook aan dat de frisse buiten lucht ervoor zal zorgen dat je de volgende dag weer zin krijgt om buiten te gaan sporten!

2. Verhoog je dosis superfoods!

Het is waar dat sommige voedingsmiddelen daadwerkelijk kunnen helpen gewicht te verliezen, en niet te vergeten sommige superfoods verminderen je risico op ziekte. Het grappige is dat veel van de producten die je dagelijks nuttigt ook superfoods zijn. Indien je de volgende voedingsmiddelen nog niet of te weinig eet dan zeg ik: ren naar die supermarkt!!!

  • Zoete aardappelen. De oranjekleurige piepers bevatten veel vezels, waardoor je langer een vol gevoel houdt.
  • Boerenkool is niet alleen de meest trendy lommerrijke groene die er nu is, maar het is ook de meest voedzame.
  • Appels zijn supersterren, dus als je een keer wilt cheaten, bijvoorbeeld door het eten van een taart, dan weet je tenminste welke taart je moet bakken!

3. Maak heerlijke gerechten met seizoensgroente

Wanneer je er voor kiest om tijdens deze koude winter een heerlijke ovenschotel te maken gooi er dan groenten zoals boerenkool, champignons en uien in plaats van de vettere dingen.  Of creëer een romige textuur door er pompoen aan toe te voegen. Pompoen bevat een hoge dosis  aan vitamine A en C.

4. Stel een eetplan op

  • Ontbijt in de ochtend om je stofwisseling op gang te krijgen.
  • Sport voor je uiteten gaat. Dit zal invloed hebben op de manier waarop je je voelt en de manier waarop je denkt over eten.
  • Speel met je bord: kies welke eiwitten en koolhydraten je echt wilt.
  • Wacht 20 minuten voordat je nog wat besteld of eet om te zien of je echt nog honger.
  • Drink niet te veel calorieën. Water is het beste, maar een glas rode wijn is goed voor je hart. Als je meer van de sterke drank bent, mix je drank dan met bruisend water in plaats van tonic of frisdrank.

5. Voorkom stress

Van feestjes in overvloed, het verzinnen en geven van cadeautjes en familiebijeenkomsten, er is geen twijfel mogelijk dat deze drukke tijd van het jaar als super stressvol kan worden gezien! Deze stress doet je cortisol levels stijgen, waardoor je lichaam vest gaat vasthouden. Waarnaar vervolgens de ”honger” hormoonspiegels gaan stijgen en we gaan eten om onze gevoelens.

Kortom, hoe voorkom je dit:

1. Een financieel plan

2. Factor in cadeautjes en uitgaan op de stad om te vieren.

3. Bereid jezelf voor met antwoorden op al die lastige vragen over werk, liefde en alles wat ongemakkelijk kan zijn.

4. Vergeet niet om te rusten. Het krijgen van een stevige nachtrust is cruciaal. Je zult stress bestrijden en betere voedingskeuzes maken na het vangen van genoeg slaap!

Geniet van deze winterse december maand!

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s