Boerenkool is HIP!

Twee weken terug las ik in het New York Times Magazine een artikel van de journalist en auteur Michael Moss. Michael stelde aan een bekend marketing bedrijf voor of ze net zoals wat zij deden met Coca Cola ook broccoli wilde gaan promoten. Dit zal niet heel gemakkelijk zijn aangezien groentes onder de Amerikanen heel wat minder geliefd zijn dan frisdranken.

Hoe heeft dit bedrijf dat nu uiteindelijk gedaan? Ze gingen broccoli met boerenkool vergelijk. Met slogans als: ‘‘ Broccoli: Now 43 Percent Less Pretentious Than Kale”. Het probleem is echter, broccoli wint het gewoon NIET van boerenkool.

Heel veel mensen hebben een gruwelijke hekel aan broccoli. Boerenkool daarentegen heeft enorme fans over de hele wereld. Maar waarom is boerenkool nu zo populair????

Dr. Ramsey geeft de top vijf redenen waarom broccoli het niet wint van boerenkool:

1. Boerenkool is een efficiëntere plant. Met broccoli, het enige deel je eet is het hoofd , en er is maar hoofd per plant. Je kunt boerenkool in de grond zetten en beginnen met het plukken van bladeren.

2. Er zijn miljoenen soorten boerenkool. Tuurlijk , broccoli heeft zijn broertje Rabe, maar boerenkool komt in Toscaanse, krullende, Russian Red en zo veel meer varianten voor.

3. Het is voedzamer. Het heeft hogere concentraties calcium, vitamine A, vitamine K en andere micronutriënten.

4. Het is veelzijdiger. Kijk bijvoorbeeld eens naar het boek Fifty Shades of Kale. Hier vind je allerlei recepten zoals een boerenkool mayonaise of nog lekkerder een boerenkool pesto. De enige manier waarop ik broccoli eet is gekookt of geroosterd in de oven maar broccoli sap? Broccoli chips? Broccoli smooothie? Hmm, nee!!!

Hoe eet je het?
Om te garanderen dat alle voedzame eigenschappen bewaard blijven kan je boerenkool een paar minuten stomen of even kort blancheren. Je kan er ook hele smakelijke boerenkool chips van maken. Of voeg de kool toe aan je groene smoothie!!

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s