Matcha, de trend op het gebied van thee

Matcha, de groene thee uit Japan

Populaire yoga-instructeurs beginnen hun dag ermee, paleo koks maken er ijs van en  in de US wordt het toegevoegd aan drankjes. Ja Matcha is de nieuwe trend.

De eerste keer dat ik kennis maakte met Matcha , was in een Japans restaurant in de vorm van een ijsje. Ik vond het meteen waanzinng! Nu, drink ik matcha ongeveer vijf keer per week .

De gepoederde groene thee is in de Verenigde Staten een gewild drankje. Maar wat doet deze poeder nu met je? Ik ben dit weekend op zoek gegaan naar de geschiedenis, de voordelen en de bereidingswijze van deze ” wonder” poeder.

Geschiedenis:

De Chinezen brachten Matcha naar Japan rond de twaalfde eeuw. Matcha wordt gebruikt in de Chanoyu ( Japanse theeceremonie). Matcha is de groene thee uit Japan. De laatste vier weken voor de oogst wordt met matten of zeilen de theeplant in de schaduw geplaatst. De plant reageert hierop met een verhoogde productie van het bladgroen wat tevens de smaak versterkt. Tijdens de oogst worden alleen de fijnste theebladeren geselecteerd. Deze worden vervolgens gestoomd, gedroogd en (in een traditionele stenen vijzel) verpulverd zodat er uiteindelijk een groen poeder overblijft.

Voordelen:

Matcha is bijzonder rijk aan antioxidanten genaamd polyfenolen. De unieke samenstelling van polyfenolen maken Matcha tot een superfood: goed tegen kanker, HIV, hartproblemen, leverletsel, botverlies, oogaandoeningen en caries. De polyfenolen beschermen de huid eveneens tegen UV-straling en tegen veroudering. Match is de ideale vervanger van koffie, het geeft je energie en bevordert je concentratie.

Hoe te bereiden?

Wil je het op de traditionele manier bereiden? Klop de Matcha met water, 60 a 70°C, tot een schuimige groene vloeistof. Afhankelijk van de kwaliteit van de thee is deze vloeistof dikker of lopender, klop de vloeistof nooit langer op dan 30 seconden of je thee wordt veel te bitter.

Met Matcha kun je niet alleen heerlijke thee bereiden, je kunt de Matcha ook toevoegen aan je latte of je smoothie.

Kortom, Matcha is een veelzijdig en exclusief drankje. Het is wat bitter van smaak maar bijzonder rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen. Daarnaast bevat het ook cafeine.

Love, C

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Johnc280 schreef:

    Excellent blog here! Also your web site loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol eddecgcbdbba

    1. ClairesDietFiles schreef:

      Thank John for your enthusiastic reply. I’m using wordpress.com really easy and fast as you see 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s