ING New York City Marathon

Dit weekend staat in het teken van de ING New York City Marathon.

Deze marathon is het ultieme doel voor veel hardlopers. Of het nu puur gaat om het halen van de finish of om het verbeteren van je persoonlijke record. Een belangrijk onderdeel is je mentale toestand. Hierbij een aantal tips voor een optimale flow.

1. Stel korte termijn doelen

Het loont om kleine doelen te stellen tijdens de race. Wanneer je een grote heuvel nadert in Central Park, richt je dan op de volgende boom. Wanneer je ook die bereikt heb kun je denken wat is nu mijn volgende target, een lantaarnpaal? Voor je het weet, heb je ook die overwonnen en nader je alweer de volgende heuvel.

2. Wees flexibel

Soms gaat niet alles zoals gepland. Wees bereid om te veranderen. Durf je doelen aan te passen als je rent en probeer je niet te laten ontmoedigen.

3. Vervang negatieve gedachten door positieve

Wees bewust van je negatieve gedachten maar vervang deze in positieve gedachten.

4. Speel spelletjes

Focus is goed, maar als je constant denkt aan het aantal kilometers dat je nog moet rennen of hoeveel pijn alles wel niet doet, word je gek! Dood de tijd door bijvoorbeeld achteruit te tellen vanaf 100  of luister naar muziek. Ook meezingen kan een goede afleiding zijn 🙂 !

5. Visualiseer jezelf bij de finish

Wanneer je moe wordt denk dan aan de afgelopen keer dat je een marathon liep. Visualiseer hoe jij de finish naderde en hoe je je toen voelde!

Veel succes zondag!!!!

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s