8 redenen om rode wijn te drinken!

De komende week daalt de temperatuur tot wel 13 graden ūüė¶ Met dit winterse weer is niets lekkerder dan met een glas rode wijn voor de buis te kruipen.. Daarnaast heeft het drinken van een glas rode wijn ook heel veel gezondheidsvoordelen zoals:

1. Rode wijn verlaagt je cholesterol

Vezelrijke Tempranillo, rode druiven-die worden gebruikt om bepaalde rode wijnen te maken, zoals Rioja- hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.

2. Rode wijn beschermt het hart

Polyfenolen- de antioxidanten in rode wijn-kunnen helpen om de bloedvaten soepel te houden daarnaast verminderen ze het risico van ongewenste stolling. Ze zijn bijna net zo effectief als aspirine. Maar wees voorzichtig: chronisch zwaar drinken beschadigt het hart, zo, zoals met de meeste dingen, gematigdheid is de sleutel!

3. Rode wijn reguleert je bloedsuikerspiegel

De schil van rode druiven beschikt over de natuurlijke stof resveratrol. Deze stof kan diabetici helpen bij het regelen van hun bloedsuiker. Daarnaast heeft resveratrol een positief effect op het cholesterolgehalte en de systolische bloeddruk. Onderzoekers vermoeden dat resveratrol kan helpen bij het ‚Äč‚Äčstimuleren van insuline secretie of bij het activeren van een eiwit dat helpt bij het reguleren van glucose en insuline gevoeligheid.

4.  Rode wijn houdt je geheugen scherp

Resveratrol heeft ook een positieve invloed op je hersenen. Het houdt namelijk je geheugen scherp.

5.  Rode wijn tegen griep

De antioxidanten in rode wijn houden je gezond. Een studie toonde aan dat mensen die gedurende het jaar wekelijks 14 glazen wijn dronken 40% minder kans op een verkoudheid hadden…. Hoe kan dit? Volgens de onderzoeken bestrijden de antioxidanten in rode wijn infecties tevens beschermen zij de cellen tegen de effecten van vrije radicalen, die een rol spelen bij kanker en andere ziekten.

6. Rode wijn kan kanker remmen

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Virginia kan de resveratrol die je binnen krijgt tijdens het drinken van een glas rode wijn (drie of vier keer per week) voldoende zijn om kankercellen te verhongeren.

7.  Rode wijn heeft een positief effect op je vetverbranding

Onderzoek suggereert dat piceatannol, een metaboliet van het resveratrol, de vetmassa vermindert en de spiermassa laat groeien.

8. Voeg rode wijn aan je diner toe

Wie zegt dat je je rode wijn consumptie moet beperken tot een glas? Met rode wijn kun je ook heerlijke gerechten maken. Voeg wat rode wijn toe aan je saus en profiteer van de voordelen!

Stay healthy and enjoy this raining evening with a glass of red wine!

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s