5 tips voor een stralende huid!

Er is zoveel foute informatie als het gaat om huidverzorging. Dat komt met name omdat huidverzorging erg lastig maar ook afhankelijk van je huidtype is. Echter, er zijn enkele regels die echt werken voor ALLE huidtypes.

Namelijk:

1. Je hoeft je gezicht niet te wassen met warm water om het schoon te maken.

In feite veroorzaakt warm water roodheid en irritatie bij mensen met een gevoelige huid, en voor diegenen met een normale huid, kan het leiden tot uitdroging van het gezicht, waardoor het gevoeliger wordt voor allerlei problemen zoals roodheid, schilferige huid of acne. Je gezicht wassen met een lauwe watertemperatuur zal tot veel minder irritatie leiden. Hetzelfde geldt voor de rest van je lichaam!

2 . Olie is goed voor je huid, niet slecht

Veel plantaardige oliën zijn een old-school manier van hydratatie van de huid die we al lang hebben genegeerd. Je kunt je gezicht wassen met kokosolie of smeer het op nadat je hebt gedoucht. Hetzelfde kun je doen met sesamolie en olijfolie. Na een paar keer olie te gebruiken zul je merken dat je huid – of vet of droog – geëgaliseerd is ofwel minder vet of meer gehydrateerd.

3 . Je hoeft niet te scrubben

Scrubben is veel te hard voor de meeste huidtypes. In plaats van het gebruik van toxische – en chemische – scrubs kun je beter je huid scrubben met behulp van fruit. Zolang je niet allergisch bent uiteraard!

Wrijf bijvoorbeeld de binnenkant van een verse mango, gepureerde aardbeien of verse stukjes ananas direct op je gezicht. Laat het fruit zuur voor een paar minuten op je gezicht en spoel het daarna af. Deze methode kan een beetje too much zijn voor de extra – gevoelige huid, maar voor alle andere huidtypes is dit echt een aanrader!

4.  Wat echt belangrijk voor een gezonde huid is, is niet wat je opsmeert, maar wat je eet!

Een gezond dieet met veel vers fruit en groenten, veel water, minimale alcohol en veel zweten tijdens het sporten zal je huid stralender maken dan een dure cleanser en/of moisturizer. Daarnaast voel je je natuurlijk ook veel beter wanneer je gezond eet.

5 . Chocolade veroorzaakt geen acne, maar brood en pasta wel

Studies hebben nooit overtuigend bewezen dat chocolade tot acne leidt. Wel schijnt er een relatie te zijn tussen hoge glycemische voedingsmiddelen en acne. Matig dus niet met je chocolade maar wel met je boterhammen en pasta’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s