10 Of The Worst Diet Tips

1. Vet maakt je vet

Het hangt af van het soort vetten die je eet. Vetten in chips, koekjes en vette voedingsmiddelen kunnen je cholesterol en het risico op bepaalde ziekten verhogen, maar…….vetten, zoals noten, avocado en zalm beschermen juist je hart en bieden ondersteuning  van je algehele gezondheid. Sterker nog wanneer je deze vetten combineert met een gezonde voeding, kunnen ze zelfs je vetverbranding stimuleren.

2. Stop snacken om gewicht te verliezen

Het eten in kleine, frequente hoeveelheden is een geweldige manier om honger te onderdrukken. Slimme snacks zoals noten, fruit, yoghurt zullen je energieniveau gedurende de dag hoog houden.

3. Een calorie is een calorie – En je moet ze tellen

Niet alle calorieën zijn hetzelfde. Het type calorieën, de timing van de calorieën, en de kwaliteit van de calorieën heeft effect op het hele lichaam. Eten creëert reacties in ons lichaam en het soort voedsel dat je eet is een belangrijk component in diëten.

Zo zullen de 50 calorieën van een appel een andere interne reactie veroorzaken dan de 50 calorieën van cheesecake. De kwaliteit van de calorieën is ook belangrijk omdat de chemicaliën, hormonen, en algemene bijproducten die worden gevonden in verwerkte voedingsmiddelen effect hebben op de opname van echte voedingsmiddelen. Kwaliteit calorieën zitten bijvoorbeeld in spinazie. Calorieën die geen voedingsstoffen bevatten, ook wel bekend als “lege” calorieën zijn bijvoorbeeld frietjes!

4. Schrap koolhydraten

Het onderzoek naar de inname van koolhydraten wordt vaak verkeerd begrepen. Het is inderdaad waar dat een overmatige inname van geraffineerde koolhydraten, zoals wit brood of witte rijst, kan leiden tot gewichtstoename of een verhoogd cardiovasculair risico. Maar er is geen onderzoek waaruit blijkt dat gezonde koolhydraten, zoals volle granen, fruit, groenten of peulvruchten, een negatieve invloed hebben op je gezondheid of gewicht. Integendeel, een dieet hoog in plantaardig voedsel wordt geassocieerd met een betere algemene gezondheid. ”

5. Verhoog je eiwitinname

Het verhogen van je eiwitinname is niet de sleutel tot gezond gewichtverlies. Je lichaam heeft drie macronutriënten nodig: eiwitten, koolhydraten en vetten. Een dieet uitsluitend gericht op eiwitten heeft geen zin. Je beroofd je lichaam niet alleen van vezels en andere antioxidanten die je uit gezonde koolhydraten haalt zoals volle granen, fruit en groenten, maar je  loopt ook het risico op het eten van te veel vet wat kan leiden tot een verhoogd cholesterol en triglyceriden.

6. Eet Glutenvrij om gewicht te verliezen

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat gluten de oorzaak kunnen zijn van gewichtstoename. Het probleem is dat we te veel geraffineerde granen consumeren zoals levensmiddelen gemaakt van wit meel of andere geraffineerde granen. Gluten schrappen zonder controle van een arts kan leiden tot tekorten aan belangrijke voedingsstoffen, zoals vezels, ijzer, vitamine B12 en magnesium.

7. Met sporten op een lege maag verbrand je meer calorieën

Sporten met of zonder voedsel in je maag heeft geen invloed op calorieverbranding . Integendeel, het overslaan van maaltijden voordat je gaat sporten kan leiden tot verlies van spiermassa.

8. Eet elke twee uur

Vier of vijf of zelfs acht uur tussen normale-en kleine maaltijden zal je metabolisme  niet vertragen. Wel kan het nuttigen van meerdere kleine maaltijden op een dag je helpen de honger te stillen.  Als je dit doet moet je er wel op letten dat je  maaltijden en snacks echt klein zijn. Anders word je er alsnog dik van!

9. Kijk uit met wat je eet doordeweeks, en leef je het weekend uit!
In het weekend, hebben we de neiging om langer te slapen, sporten we minder en drinken we  meestal meer alcohol en eten we zwaardere maaltijden. Dus wanneer je tussen maandag en vrijdag een halve kilo afvalt, komt deze er in het weekend gewoon weer aan.

10. Zweer bij verboden voeding

We hebben de neiging om in de ‘alles of niets’ modus te komen wanneer we dieten. Voor velen is het lastig een een middenweg te vinden. Je moet je realiseren dat je geen pizza kunt hebben, frietjes, en chocolade taart allemaal op dezelfde dag, maar met een zorgvuldige planning kun je genieten van deze voedingsmiddelen zo lang je ze maar niet elke dag consumeert. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer men zich af en toe overgeeft aan “verboden voedsel” men minder behoefte heeft aan deze verboden voeding.

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s