Waarom kokosolie nu zo gezond is!

Als je al een tijdje met gezonde voeding bezig bent, ben je ongetwijfeld met kokosolie in aanraking gekomen.

Maar waarom is kokosolie nu zo gezond en wat doet het met mijn lichaam…?

Hieronder heb ik voor jou de voordelen van extra vierge kokosolie eens op een rijtje gezet!

1. Zowel kokos- als palmpitolie bevatten veel gezonde MCT’s. MCT’s zijn middellange vetzuurketens die nauwelijks worden opgeslagen als vet maar in eerste instantie extra energie geven.

2. Ze zijn heel licht verteerbaar en bijzonder geschikt voor mensen de problemen hebben om vetten te verteren.

3. Ze verbeteren de calcium- en magnesiumopname alsook de opname van alle vetoplosbare vitaminen (A,D,E en K) en van 600 verschillende carotenen zoals deze voorkomen in bijna alle groenten.

4. Ze verbeteren de darmflora, ondersteunen de wanden en bevorderen de spijsvertering. Er is niets beters voor lastige darmen.

5. Ze verminderen hongergevoel en hongeraanvallen, bevatten minder calorieën dan andere oliën en verhogen de calorieverbranding.

6. Ze geven je een mooi uiterlijk en houden je jong.

7. Ze verzorgen de tanden door hun MCT-vetten.

8. Ze verlagen de glycemische index van voeding waardoor er minder schommelingen zijn in humeur en suikerspiegel. Past daarom perfect in een suikerarm dieet.

9. Ze verhogen de uithouding, zijn bijzonder geschikt voor duursporters.

10. Ze bevatten veel laurinezuur, ook caprine-, capryl-, capron- en myristinezuren die de weerstand verhogen en slechte beestjes bestrijden.

11. Ideaal als massageolie, glijmiddel, tandpasta,  natuurlijke deodorant en veel gebruikt voor lichaams- en haarverzorging.

12. Palmpit- en kokosolie zijn ideale dragers voor etherische oliën. De moleculaire structuur van kokos- en palmolie is veel kleiner dan deze van andere oliën. Een etherische olie gemengd met palmpit- en kokosolie als drager, dringt veel sneller en dieper het lichaam via de huid binnen. De etherische olie is daardoor sneller en beter werkzaam.

LET OP: Niet alle kokosoliën die te koop zijn, zijn even goed voor je. Ontgeurde kokosolie is geraffineerd en mag dan goedkoper zijn, maar het bewerkingsproces verandert de structuur van de vetcellen en gaan belangrijke gezonde eigenschappen van kokosolie verloren. Met deze versie ben je dus niet veel beter af. Enkel de ongeraffineerde, extra vierge versie levert je gezondheidsvoordelen op!

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s