10 tips die ervoor zorgen dat je minder neigt naar suiker, zout en vet!

Naar aanleiding van het boek “Salt, Sugar Fat: How the Food Giants hooked us , geschreven door Michael Moss, geef ik jullie 10 tips die ervoor zorgen dat je minder neigt naar suiker, zout en vet.

1.   Stoom of rooster je groenten zodat de natuurlijke zoetheid naar boven komt

2.  Speel met kruiden door bijvoorbeeld koriander, peterselie, dille, basilicum, oregano en fytonutriënten aan je maaltijd toe te voegen! Doe dit wel op het laatste moment, dus voordat je het eten serveert!

3.  Gezonde vetten in avocado, kokosnoot, en tahin verhogen niet alleen de smaak van je maaltijd, ze voegen ook een romige, weelderige textuur toe die je  ook vindt in veel rijke voedingsmiddelen.

4. Probeer een hartige, umami (Japans voor “delicious”) smaak te creëren. Voeg matige hoeveelheden tamari,  balsamico azijn, tomatenpuree, gedroogde paddestoelen of zeegroenten toe aan je gerecht.

5. Kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember en zelfs cayennepeper zijn allemaal zeer smaakvolle toevoegingen aan je maaltijd. Deze kruiden prikkelen je smaakpapillen en grijpen je aandacht. Dit is handig, omdat, studies hebben aangetoond, dat wanneer we daadwerkelijk ons ​​voedsel proeven in plaats van gedachteloos opeten, we veel eerder verzadigd zijn.

6. Raak bevriend met een aantal keuken must-haves zoals echte vanille-extract of kokos boter. Of gebruik alledaagse voedingsmiddelen zoals citroenen. De citroenschil is uitermate geschikt om wat pit aan je maaltijd toe te voegen…

7. Vermijd ingeblikt, verpakt voedsel of voedingsmiddelen die grote afstanden hebben afgelegd in de achterkant van een vrachtwagen. Deze voedingsmiddelen kan je gewoon niet vergelijken met de sappigheid van een vers stukje lokaal geteeld fruit.

8. Controleer je hydratatie. Spijsvertering begint in je mond met je speeksel, dat helpt ons proeven! Als je uitgedroogd bent kan je lichaam niet genoeg speeksel produceren waardoor je niet in staat zult zijn om echt van je eten te genieten.

9. Controleer je medicijnen. Geloof het of niet, de meeste medicijnen interfereren met het vermogen van het lichaam om smaak en geur waar te nemen. Sommigen van hen zorgen zelfs voor een onaangename metaalsmaak in de mond.

10.  Tekort aan voedingsstoffen? Tekort aan voedingsstoffen is een belangrijke oorzaak van de onjuiste smaakbeleving. Een tekort aan bepaalde vitaminen en mineralen kan aanzienlijk effect hebben op  je  ruik en proef vermogen van voedsel. De meeste mensen hebben een aantal tekorten aan voedingsstoffen, maar er is een in het bijzonder namelijk: zink. Zink zit onder andere in oesters, pecannoten, zonnebloempitten en linzen.

Enjoy your healthy meal!

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s