Top 5: Fruit waar je van afvalt

In mijn vorige post hadden we het erover dat je suikers zoveel mogelijk moet vermijden. Enkel de suikers uit groente & fruit hebben een positieve invloed op je gewicht.

Maar ook hier moet je weer blijven opletten. Sommige vruchten bevatten namelijk meer suiker dan anderen en andere fruitproducten zijn zo sterk bewerkt dat ze niet meer lijken op de vruchten die ze ooit waren.

Hieronder een top 5 van vruchten die het beste zijn voor vet verlies:
1. Peren: Het vezelgehalte van peren is een van de hoogste-ongeveer 4 gram vezels per peer. Meer vezels betekent dat de vrucht tot minder honger zal leiden.  Daarnaast houden vezels je bloedsuikerspiegel stabieler.

2. Appels: Net zoals peren zijn appels ook zeer vullend. Je weet wat ze zeggen: an apple a day keeps the pounds away 🙂

3. Meloenen: Meloenen hebben een zeer hoog gehalte aan water waardoor ze zeer vullend zijn en weinig calorieën bevatten. De helft van een meloen is minder   dan 100 calorieën.

4. Kersen: Deze vrucht scoort hoog op de lijst van de laag glycemische index waarde, wat betekent dat de suikers in het fruit niet snel geabsorbeerd worden. Dus, ook al smaken kersen zoet en heerlijk, ze zijn een vrucht die je bloedsuikerspiegel vrij stabiel houdt wat weer ideaal is voor gewichtsverlies.

5. Grapefruit: er zijn veel verschillende mythes in omloop wat betreft de grapefruit. De waarheid is dat de grapefruit niet direct invloed heeft op je vetverbranding. Toch wordt deze vrucht nog vaak geadviseerd bij gewichtsverlies, mede omdat de suikers in grapefruit niet snel absorberen. Daarnaast bevatten ze veel vitamine C, vezels en kleine hoeveelheden voedingsstoffen.

Enjoy this sunny day!

Love, C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s