10 Tips voor wanneer je uiteten gaat

Met de huidige drukke schema’s, is het niet verwonderlijk dat uit eten gaan een vrij gemeenschappelijke activiteit voor velen van ons is.

Uit eten gaan is een leuke traktatie een keer in de zoveel tijd of een handige optie als je geen tijd hebt om een ​​maaltijd te koken. Maar…. het vet, calorieën, suiker en natrium kan snel oplopen als je uit eten gaat.

Hier zijn 10 tips om je te helpen slimme en gezonde keuzes te maken wanneer je uit eten gaat.
1. Hou het klein. Portie groottes bij  restaurants zijn meestal groter dan wat je normaal zou eten thuis. Deel een grote maaltijd met een vriend, of vraag om restjes   mee naar huis nemen.

2. Kies voedingswaarde boven specials. Speciale super-sized maaltijd combinaties lijken misschien een goede deal, maar ze zitten vaak vol met “extra’s” – extra vet, calorieën, suiker en / of natrium – die we niet nodig hebben.

3. Voorbereiding is de ”key”. Bestel altijd voedingsmiddelen die gestoomd, gebakken, geroosterd, gegrild, roergebakken of geroosterd zijn. Het verborgen vet en calorieën loopt als snel op wanneer voedsel gebakken, gefrituurd of gepaneerd wordt. Of nog erger, wanneer je stukje vis of vlees geserveerd wordt met rijke sauzen en jus.

4. Let op de hoeveelheid natrium die je binnen krijgt door te kiezen voor minder voedingsmiddelen die zijn gerookt of gemaakt met sojasaus of teriyaki saus. Kijk voor “light”-versies van deze sauzen of vraag aan hen of de saus apart geserveerd kan worden. Je kan altijd vragen of ze je maaltijd kunnen bereiden zonder zout of mononatriumglutamaat (MSG), een smaakmaker die over een hoog natrium gehalte beschikt.
5. Leef je uit met groenten. Je kunt niets verkeerd doen door een extra salade of groente te bestellen. Vervangen je frietjes met groenten. Skip de mayo en kijk uit met de slasaus, olie, boter of margarine die je toevoegt.

6. Zoeken naar manieren om uw vezel inname te verhogen. Veel restaurants bieden nu volkoren pasta aan.

7. Drink water, magere melk of 100% vruchtensap in plaats van frisdrank. Als u alcohol drinkt, beperk het tot een of twee drankjes op een dag.

8. Vergeet niet dat gezond eten een kwestie van balans en genieten is. Als je een keer uitwijkt bij een maaltijd, maak dan de komende paar dagen erna een aantal gezondere keuzes.

9. Kijk van te voren op de website van het restaurant om te zoeken naar gezondere alternatieven die minder vet en lager in natrium zijn.

10. Eet voordat je uiteten gaat nog 1 of 2 crackers zodat je minder honger hebt wanneer je uiteten gaat.

Dat je niet uiteten kan wanneer je aan het diëten bent is dus kant en klare onzin!!!

Geniet van je avondje uit!

Love, C

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s