Misleidende voedingsmiddelen….

Heerlijk je wordt wakker en denkt hé ik neem lekker mijn vruchtensapje… Niets is meer misleidend dan een glas vruchtensap. Een glas vruchtensap bevat namelijk meer suikers dan drie stuks fruit samen. Kortom ze lijken heel gezond, maar bevatten helaas helemaal niet zoveel ‘vrucht’ als de naam suggereert. Dus… denk a.u.b niet dat je gezond bezig bent…

Je ontbijt bestaat natuurlijk niet alleen uit een vruchtensapje, nee je hebt haast en denkt ik neem onderweg naar m’n werk een plan ontbijtkoek van Peijnenburg Complete Start Vezels. Peijnenburg beweert dat dit een verantwoord ontbijt is, maar vertelt jou er niet bij dat het product voor circa 30% uit suiker bestaat! Kijkt eens op de ingrediëntenlijst dan zie je het zelf. Het eerste ingrediënt: glucose-fructosestroop. Kortom suikers!!!

Dan is het rond 13.00 tijd voor de lunch en denk je een lekkere cracker met bijvoorbeeld Calvé pindakaas light te eten…. WRONG!!! De Calvé pindakaas light bevat inderdaad minder vet! Maar om dit te compenseren krijg je er andere dikmakers en ongezonde ingrediënten voor terug. De pindakaas mag dan wel 30% minder vet bevatten, maar je krijgt er 60% meer suikers voor in de plaats!

Rond een uur of 16.00 krijg je een lekkere trek en denk je gezond te snacken door voor een heerlijke Liga Fruitkick eXtra Framboos te kiezen. Op de verpakking staat: 46% fruitvulling. Je gaat er dus vanuit dat de reep uit 46% fruit bestaat. Nou niets is minder waar… In werkelijkheid bevat de reep maar 6,7% fruit.

En dan heb je eindelijk die lange werkdag overleefd en is het tijd voor het avondmaal. Je bent al moe dus denkt ik haal snel even die kant en klare maaltijdsalade. Lekker makkelijk en toch gezond… WRONG!!! Er zitten namelijk veel calorieën, vet en zout in de kant- en klaar maaltijden. Zo bevatten kant- en klaarproducten soms per product al 6 gram zout.
Koop de volgende keer dus gewoon een verse paprika, komkommer, tomaat en een krop sla. Net zo gemakkelijk, alleen wel 10x zo gezond!

Wat ik je aan de hand van deze voorbeelden wil duidelijk maken is geloof nooit wat de verpakking beweert, bekijk altijd eerst de ingrediëntenlijst!

XOXO!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s